Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Mar'2022
  03

  Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH)

  Avui, 4 de març, és el Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà. El VPH és la infecció de transmissió sexual més comuna entre els joves sexualment actius. Sant Pau s’adhereix a la campanya d’enguany per contribuir a la conscienciació entorn d’aquesta infecció de transmissió sexual.
 • Mar'2021
  03

  Dia Internacional de Sensibilització sobre el VPH

  A partir d’enguany se celebra, el 4 de març, el Dia Internacional de Sensibilització sobre el Virus del Papil·loma Humà (VPH), organitzat per la Societat Internacional del Papil·lomavirus (IPVS) i altres col·laboradors a nivell mundial. Sant Pau s’adhereix com a part del nostre compromís amb la lluita en front de la infecció de transmissió sexual més comú entre els joves i per a conscienciar sobre la seva prevenció.
 • Oct'2020
  13

  Dia internacional del càncer de mama

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Càncer de Mama organitzant el proper 19 d’octubre una jornada a través de les xarxes socials. A partir de les 10 hores del matí podràs seguir la “V Jornada per a vosaltres” a l’Instagram (oncomama.santpau); a Twitter (@OSantpau) i a Facebook (oncomama Sant Pau). Enguany també pots col·laborar amb la investigació del càncer de mama de Sant Pau adquirint una mascareta rosa en els establiments socis de Gaudí Shopping o un muffin als forns Blat i Sucre.
 • Oct'2017
  18
 • Oct'2019
  10

  Dia internacional del càncer de mama

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Càncer de Mama i el proper 17 d’octubre ha organitzat, 9 a 14 hores, la “IV Jornada per a vosaltres: un homenatge a les dones afectades per aquesta malaltia”, amb una sèrie d’activitats a la sala d’actes de l’Hospital: conferències i tallers de mindfulness, musicoteràpia i artteràpia. També hi haurà un espai informatiu per a les associacions de pacients i entitats col·laboradores, i com sempre, dos punts informatius als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí.
 • Nov'2017
  17
 • Nov'2017
  16

  Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi

  Després del Suïcidi Associació de Supervivents commemora el pròxim dissabte 18 de novembre al Recinte Modernista de Sant Pau de 10.30 a 13.30h el Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi. L’acte és gratuït però és necessària la confirmació d’assistència a través del correu electrònic: info@despresdelsuicidi.org
 • Nov'2023
  17

  Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi

  El 18 de novembre és el Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi. Sant Pau és pioner en l’atenció al dol d’aquelles persones que pateixen l’impacte de la pèrdua d’un familiar o ésser estimat per mor per suïcidi. El Servei de Psiquiatria compta, dins de la seva cartera de serveis, amb un programa de prevenció del suïcidi amb un dispositiu específic d’atenció al dol del supervivent. Aquest dispositiu treballa estretament amb l’Associació Després del Suïcidi Associació de Supervivents (DSAS) i junts estan portant a terme el projecte IDOLS, un estudi de la Fundació “la Caixa”- convocatòria Connecta, per avaluar el nivell d’efectivitat de les intervencions que s’estan fent en aquest àmbit des de fa 10 anys.
 • Dec'2022
  04

  Dia Internacional del Voluntariat

  Sabies que el Programa de Voluntariat de Sant Pau és un dels més antics de l’àmbit hospitalari de Catalunya? Que funciona des de fa quasi 30 anys? I que actualment col·laboren amb nosaltres més d’un centenar de persones? Avui, Dia Internacional del Voluntariat, volem homenatjar la tasca que duen a terme totes aquestes persones, el seu compromís, la seva dedicació i els seus valors... perquè gràcies a elles l’assistència sanitària que oferim als pacients i les seves famílies és molt més amable, molt més propera i, en definitiva, molt més humana.
 • Feb'2019
  27

  L’IIB Sant Pau, un dels quatres centres del món que estudien el gen Syngap1 origen d'una malaltia minoritària

  Les malalties minoritàries son aquelles que afecten menys de 5 persones per cada 10.000 habitants i l'últim avui, 28 de febrer, se celebra el seu dia internacionalment promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (Eurordis). El Grup de Fisiologia Molecular de la Sinapsi de l’Institut d’Investigació Biomèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau), liderat per l’investigador Àlex Bayés, és un dels quatre grups de recerca del món que estudia el gen Syngap1, origen d’una malaltia minoritària que provoca discapacitat intel·lectual i epilèpsia en tots els afectats, així com símptomes autistes i dificultats motores en més de la meitat dels casos. La investigadora Gemma Gou, del mateix grup de l’IIB Sant Pau, fa sis anys que desenvolupa la seva tesi sobre els efectes de la mutació en el gen Syngap1, responsable dels símptomes abans esmentats. S'estima que mutacions en el gen Syngap1 podrien ser la causa de fins a un 1% de tots els casos de discapacitat intel·lectual al món.
 • Nov'2018
  22

  Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  L’Hospital de Sant Pau dona suport a la campanya del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que tindrà lloc el proper 25 de novembre. L’Assemblea de Nacions Unides convida a portar a terme «activitats dirigides a sensibilitzar la opinió pública» respecte a aquest important problema. El “Grup de Treball violència de gènere i intrafamiliar”, constituït a l’Hospital de Sant Pau des de 2010, s’adhereix a aquesta iniciativa de Nacions Unides i recorda a tots els professionals la necessitat de la detecció de la Violència de gènere i intrafamiliar des de l’Hospital. Enguany com el 2017, els actes estaran centrats en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. Adjunt trobareu els circuïts establerts a l’Hospital, el manifest, la guia de recursos sobre la violència i els actes preparats per l’Institut Català de les Dones.
 • Nov'2023
  24

  25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  Com cada any, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, des de l’Hospital de Sant Pau volem contribuir a crear consciència sobre aquesta xacra de les societats actuals.
 • Apr'2023
  05

  Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: “Gaudeix la vida, posa't en marxa!”

  Amb el lema “Gaudeix la vida, posa't en marxa!” la secretaria General de l’Esport i de l’activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya celebra un any més, el 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física. A Sant Pau hem organitzat tota una setmana amb diverses activitats: pauses actives, vídeos d’exercicis, marxa nòrdica, gimnàstica de correcció postural, taules informatives... relacionades amb l’esport i amb l’alimentació, per celebrar amb els nostres professionals i usuaris aquesta efemèride.
 • Oct'2021
  14

  Dia Mundial de l’Anestesiologia

  El pròxim 16 d'octubre se celebra el “Dia Mundial de l'Anestesiologia”, aquesta data commemora quan el 1846 el dentista William Thomas Green Morton en col·laboració amb l'Hospital General de Massachusetts, va realitzar la primera demostració pràctica i pública d’anestèsia amb èter per a una cirurgia. Durant la intervenció es va aplicar èter sulfúric per anestesiar a Gilber Abbot, un jove de 17 anys a qui li extirparien un tumor cervical. El pacient va despertar d'aquesta cirurgia assegurant no haver sentit cap dolor. Així va néixer oficialment l'anestèsia i l'Anestesiologia, ciència que va fer canviar de manera sorprenent la Medicina i el patiment associat a les intervencions quirúrgiques.
 • May'2018
  02

  Sant Pau se suma a les celebracions del Dia mundial de l’Asma

  El proper 8 de maig se celebrarà a l’Hospital el Dia mundial de l’Asma. Per aquest motiu, els membres de la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia han preparat tot un seguit d’activitats lúdiques i proves diagnòstiques, voluntàries i gratuïtes, al vestíbul de l’Hospital, de 9.30 a 13 hores.
 • Oct'2021
  18

  Dia Mundial contra el Càncer de Mama

  El 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L’objectiu d'aquesta celebració és conscienciar a la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. Sant Pau com Hospital terciari disposa d’un equip multidisciplinari amb un extens grup de professionals dedicats a la cura i l’acompanyament dels pacients oncològics, així com tractaments i proves de prevenció per lluitar contra aquesta malaltia. Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’Hospital organitza la VI Jornada per a vosaltres, homenatge a les dones afectades de càncer mama, amb sessions de mindfulness i ioga oncològic, i una conferència sobre nutrició i càncer de mama a la sala d’actes de l’Hospital, de 9.15 a 12 hores. Com sempre, hi haurà també taules informatives als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí. Enguany també es pot col·laborar amb la investigació del càncer de mama de Sant Pau i ajudar a la Kàlida, adquirint una mascareta rosa en els establiments socis de Gaudí Shopping o un muffin als forns Blat i Sucre.
 • Feb'2023
  02

  K?lida Sant Pau: un model innovador i diferencial en l’atenció a les persones amb càncer

  Quan una persona és diagnosticada de càncer, sovint el món s’enfonsa als seus peus. A la incertesa del que passarà en un futur, pot unir-se un sentiment de fragilitat, d’angoixa i temor davant la nova situació. És aquí on els centres K?lida apareixen.
 • Feb'2019
  03

  Dia Mundial contra el Càncer

  L’Hospital de Sant Pau i l’IIB Sant Pau s’afegeixen a la celebració del Dia Mundial contra el Càncer – 4 de febrer de 2019 – promogut per l’Organització Mundial de la Salud amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar a la societat per avançar en la prevenció i control d’aquesta malaltia.
 • Feb'2022
  03

  Dia Mundial contra el Càncer

  El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció. Sant Pau se suma al lema d’enguany, “Per unes cures més justes”, posant al centre de la seva feina les persones i, com sempre, oferint una assistència transversal integral del pacient on tots els especialistes implicats en la seva cura fan seguiment de la malaltia dins les seves disciplines i participen en els diferents moments del procés.
 • Feb'2022
  03

  Dia Mundial contra el Càncer

  Cadena SER - Declaracions del Dr. Agustí Barnadas i Cristina Burrel a la Cadena SER amb motiu del "Dia Mundial contra el Càncer"

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle