Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Sep'2023
  21

  Dia Mundial de l’Alzheimer – 21 de setembre

  Cada any, el Dia Mundial de l’Alzheimer té com a objectiu fer divulgació i crear consciència sobre la malaltia i les conseqüències que té per als qui la pateixen i els/les seus/eves cuidadors/es. En aquesta ocasió, des de Sant Pau volem posar el focus en un col·lectiu que ho pateix de manera especial: les persones amb síndrome de Down.
 • May'2024
  02

  Dia Mundial de l’Asma

  El pròxim dimarts, 7 de maig, vine al vestíbul de l’Hospital i participa de les diferents activitats organitzades per la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de Sant Pau organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Asma.
 • Mar'2024
  14

  Dia Mundial de l’Endometriosi

  Avui, 14 de març, Dia Mundial de l’Endometriosi, Sant Pau es manté compromès en la lluita contra aquesta complexa malaltia. L’Hospital disposa, des de 2014, d’una Unitat d’Endometriosi formada per especialistes en el seu diagnòstic i tractament. Una Unitat multidisciplinària que posa la pacient al centre del procés, amb una mirada holística i innovadora. Fruit d’aquesta intenció, enguany s’està portant a terme el projecte de salut digital “What-end”, els resultats del qual poden incidir en un futur pròxim en la forma d’atendre a les pacients amb endometriosi, oferint una assistència més continua i eficaç.
 • Oct'2023
  27

  Dia Mundial de l’ictus

  Sant Pau, com a centre de referència en l’assistència i recerca en aquest àmbit, s’adhereix al Dia Mundial de l’Ictus, una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de l’Ictus que enguany se celebra el 29 d’octubre i que pretén sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia, primera causa de discapacitat al món.
 • Feb'2021
  03

  Dia Mundial del Càncer

  Dia Mundial del Càncer en Sant Pau i Kàlida
 • Oct'2016
  18

  Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau

  L’Hospital s’uneix a les accions del Dia Mundial del Càncer de Mama amb una sèrie d’activitats que es portaran a terme a l’Hospital al llarg de tot el matí. Veure programa d’activitats (document adjunt)
 • Oct'2023
  16

  Dia Mundial del Càncer de Mama – 19 d’octubre

  El proper dijous 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada que es va establir per crear consciència sobre la malaltia, donar-li visibilitat i crear eines i recursos per a enfrontar-s’hi. A l’Hospital de Sant Pau durant el dia 19 organitzem diverses activitats per contribuir a la sensibilització i a la difusió de les afectacions i reptes que planteja aquesta malaltia.
 • Jul'2023
  21

  Dia Mundial del Cervell – 22 de juliol

  Com a referents i capdavanters en el tractament de les malalties neurològiques, en motiu del Dia Mundial del Cervell des de l’Hospital de Sant Pau volem subratllar la importància d’aquest òrgan vital del cos humà.
 • Mar'2019
  12

  Dia Mundial del Delírium

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tant orientada a familiars com a professionals. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. El Delírium acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Mar'2021
  16

  Dia Mundial del Delírium 2021

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tan orientada a familiars com a professionals, afegint enguany, a més, unes pautes per prevenir-ho en el context de la pandèmia, en persones grans i amb demència. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. Acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Mar'2022
  15

  Dia Mundial del Delírium 2022

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tan orientada a familiars com a professionals, afegint enguany, a més, unes pautes per prevenir-ho en persones grans i amb demència. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. És un canvi agut i fluctuant de la funció cerebral que implica desorientació, inatenció i altres alteracions cognitives (al·lucinacions, pèrdua de memòria, pensament desorganitzat) que ocorre en persones grans durant l'hospitalització.tan orientada a familiars com a professionals
 • Mar'2020
  10

  Dia Mundial del Delírium

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tant orientada a familiars com a professionals. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. El Delírium acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Oct'2023
  13

  Dia Mundial del Dol perinatal – 15 d’octubre

  El Dol perinatal és encara un tema tabú en la nostra societat. Això fa que les dones i famílies que el viuen se sentin molt soles i sense eines per afrontar aquest difícil procés. Paral·lelament, les professionals també han expressat una manca de recursos i formació. Donar visibilitat a aquestes experiències és essencial per transmetre la importància que mereixen ja que són situacions més habituals del que pensem. Un de cada quatre embarassos acaba amb pèrdua.
 • Mar'2023
  11

  Dia Mundial del Glaucoma

  Cadena SER - Hora 14. Dra. Zoraida del Campo, directora del Servei d'Oftalmologia ens explica la situació actual i avenços en la patologia del glaucoma.
 • Mar'2022
  10

  Dia Mundial del Glaucoma

  El 12 de març és el Dia Mundial del Glaucoma, una celebració que neix amb l’objectiu de contribuir a eliminar la ceguesa que produeix aquesta malaltia, mitjançant la conscienciació i l’alerta de la necessitat de sotmetre’s de manera regular a controls oftalmològics en els quals s’examini el nervi òptic. Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial del Glaucoma i ho fa com a centre pioner i especialitzat en la seva prevenció amb tècniques de microcirurgia microinvasiva per rebaixar la tensió ocular.
 • Mar'2019
  05

  Dia Mundial del Limfedema

  El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau col·labora amb Limfacall en l’organització de la segona Jornada commemorativa del Dia Mundial del Limfedema prevista per avui 6 març. La jornada tindrà lloc, de 16 a 20.30 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • May'2023
  22

  Dia mundial del melanoma

  Sant Pau s’adhereix, avui, 23 de maig, al Dia Mundial del Melanoma, una malaltia poc freqüent, però amb una mortalitat elevada i que pot aparèixer a totes les fases de la vida. El melanoma és un tipus de càncer de pell molt agressiu, està associat a episodis de cremades solars acumulats al llarg de la vida i apareix en els llocs del cos més exposats.
 • Apr'2022
  10

  Dia Mundial del Parkinson

  Avui, 11 d’abril, és el Dia Mundial del Parkinson. Cada any, unes 10.000 persones són diagnosticades a Espanya d’aquesta malaltia, el trastorn neurodegeneratiu motor més freqüent en la població. Una xifra que, segons la Societat Espanyola de Neurologia, creixerà en els pròxims anys i arribarà a duplicar el nombre de malalts, que actualment se situa entre 120.000 i 150.000 només a Espanya. Sant Pau disposa d’una Unitat de Trastorns del Moviment, el seu director, el Dr. Jaume Kulisevsky participa en la jornada organitzada per l’Associació Catalana pel Parkinson amb motiu de la celebració del dia mundial.
 • Apr'2023
  10

  Dia Mundial del Parkinson

  TV3, La Razón fan divulgació de la malaltia del Parkinson amb motiu del Dia Mundial del Parkinson.
 • Nov'2021
  16

  Dia Mundial del Prematur

  Avui, 17 de novembre, és el Dia Mundial del Prematur. Sant Pau s’adhereix a aquesta celebració preparant, com sempre, activitats al voltant dels petits de la casa els quals es vesteixen per l’ocasió de superherois. Enguany també volem felicitar a les infermeres de Neonatologia, Anna Riba i Mireia Alós, pel seu projecte d’innovació “Neodisc”. Una eina pensada per facilitar la feina als professionals en l’administració de medicació i preparació del material en situacions d’urgència, que suposa un plus més en la seguretat dels pacients més petits.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle