Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Dec'2016
  11

  "Hay que conseguir implantar e impulsar la inmunoterapia en nuestro país"

  Dr. Jordi Sierra, presidente de la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia. Gaceta Médica del 12 a 18 de diciembre de 2016
 • May'2020
  17

  "Hem tingut sensació de descontrol i por"

  Laura Sánchez, infermera de la UCI
 • Jul'2017
  11

  Hematologia de Sant Pau al New England Journal of Medicine

  El Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau signa un article recentment aparegut al New England Journal of Medicine titulat “Midostaurin plus Chemotherapy for Acute Myeloid Leukemia with a FLT3 Mutation”. L’article versa sobre el tractament de la leucèmia mieloide aguda amb mutació del gen FLT3, l’alteració molecular més freqüent en aquesta malaltia, amb quimioteràpia i un inhibidor de la tirosin-cinasa de FLT3 (midostaurina).
 • Mar'2019
  27

  Hematologia de Sant Pau participarà en la investigació clínica de fase I / II amb cèl•lules CAR T CD44v6 en leucèmia mieloide aguda i mieloma múltiple

  MolMed SpA.(MLMD.MI), empresa biotecnològica centrada en la investigació, desenvolupament, producció i validació clínica de teràpies de gens i cèl·lules per al tractament del càncer i de les malalties rares, anuncia haver obtingut l’autorització d’AIFA per iniciar la fase I-II de proves en persones amb el seu propi CAR-T CD44v6 per al tractament de pacients amb leucèmia mieloide aguda (LMA) i mieloma múltiple (MM). L'autorització d’AIFA segueix el dictamen tècnic favorable expressat per l'Institut Nacional de Salut italià - ISS (Institut Superior de Sanitat). Els assajos preveuen la participació de 5 centres clínics entre ells el Servei d’Hematologia i el grup de recerca d’Hematologia Oncològica i Transplantament de l’IIB Sant Pau.
 • Aug'2021
  12

  Hematologia destaca a l’informe Top Metges.Cat 2021

  El Dr. Jordi Fontcuberta i la Dra. Isabel Badell, hematòlegs de l’Hospital de Sant Pau, han estat escollits entre els 10 millors professionals de Catalunya en l’informe “Top Metges.Cat 2021 – hematòlegs” que ha elaborat l’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada.
 • May'2016
  04

  Mira les teves mans! La higiene de les mans és clau per a una atenció quirúrgica segura

  El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Enguany, amb l’eslògan “Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial, des de les plantes de cirurgia i els quiròfans fins als serveis de cirurgia ambulatòria.
 • Jun'2022
  09

  Hipertensió arterial durant la menopausa

  Cadena SER - Hora 14. El Dr. Xavier Garcia-Moll, cardiòleg de l'Hospital explica els factors cardiològics que es poden manifestar en la menopausa.
 • Jun'2020
  04
 • Dec'2019
  16

  Hoesch Ibérica amb els nens de Sant Pau

  Un any més els antics treballadors de l’empresa Hoesch Ibérica han fet el lliurament de joguines en un acte que ha tingut lloc avui 17 de desembre, a les 12 hores, a la sala d’actes de l’Hospital. L’acte ha comptat amb la conferència “Doctora....li puc fer una pregunta? Pediatria basada en l’evidència” a càrrec de la Dra. Verónica Cardona, adjunta del Servei de Pediatria de Sant Pau. Els regals es repartiran a l’àrea de Pediatria de Sant Pau durant les dates nadalenques.
 • May'2024
  15

  Per un hospital amb perspectiva de gènere

  La Comissió de Salut i Gènere (CSG) treballa per aconseguir un hospital amb biaix de gènere zero. Aquest mes de maig, conjuntament amb Campus d’Aprenentatge, hem fet la formació Perspectiva de Gènere en l’àmbit de la salut, adreçada als i les professionals que formen part del grup de referents de gènere dels diferents Serveis de l’Hospital i de l’Institut de Recerca de Sant Pau. La formació vol per identificar les necessitats diferencials en salut en funció del sexe i el gènere, així com per prendre consciència de la necessitat de tenir perspectiva de gènere quan s’aborden els processos assistencials i la recerca en salut.
 • Mar'2020
  16
 • Mar'2023
  30

  L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona s’uneixen per promoure l’esport entre els infants

  El pròxim 13 d'abril, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació FC Barcelona organitzen la jornada "Esport i Salut Infantil" amb l'objectiu de promoure la pràctica d'exercici físic entre els més menuts.
 • Mar'2017
  16

  L’Hospital de Sant Pau signa un conveni amb l’Institut del Teatre

  El Dr. Albert Salazar, en qualitat de director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGS) i Magda Puyo, directora general de l’Institut del Teatre, han signat avui, 17 de març, un conveni de col•laboració per a la realització d’una formació en arts escèniques adreçada a persones afectades per malalties mentals. Els tallers s’impartiran als usuaris del Club Social Dr. Pi i Molist, de l’Hospital de Sant Pau. L’il•lustríssim Sr. Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de cultura de la Diputació de Barcelona ha assistit també a la signatura del conveni.
 • May'2017
  10

  L’Hospital destacat en la publicació dels “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”

  Sant Pau destaca positivament en el document “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”, elaborat per experts molt reconeguts de diversos àmbits sanitaris i coordinat, enguany, per l’exministre de Sanitat Julián García Vargas. En particular, el document posa el punt en el funcionament del sistema de compra dels DAI (desfibril·ladors automàtics implantats) de Sant Pau i en el concurs per a l’adquisició dels desfibril•ladors com un exemple positiu de les possibilitats del marc legal actual i d’eficiència assistencial emprant tecnologies digitals per afavorir la sostenibilitat del nostre sistema sanitari, preservant la innovació.
 • Apr'2020
  13
 • Jan'2021
  11
 • Apr'2020
  04

  Hospitals de campanya

  RNE - Informatius
 • Apr'2020
  11
 • Sep'2013
  03

  Hybrid Imaging, the Journey from PET/CT to MR/PET

  Dr. Ignasi Carrió
  Harvard Medical School. Departments of Radiology Massachussets General Hospital and Brigham and Women’s Hospital. Global Grand Rounds
 • Sep'2019
  01

  I Curs d'Actualització en el diagnòstic i tractament dels tumors tímics

  El Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau, en col·laboració amb els membres del Comitè de Patologia Tumoral Tímica, organitzen el I Curs d'Actualització en el diagnòstic i tractament dels tumors tímics, que tindrà lloc a l’Hospital de Sant Pau els dies 22 i 23 d'octubre. Un curs que estarà dividit en una part teòrica i una part de cirurgia en directe amb retransmissió des del quiròfan a la sala d'actes de l'Hospital. La necessitat d’aquest curs neix del gran nombre i volum d’aquest tipus de tumors que es diagnostiquen i tracten a Sant Pau.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle