Ruta de navegació

Actualitat

null Nanoligent capta 28 milions deuros per avancar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el cancer

Actualitat
27/09/2022
Nanoligent capta 2,8 milions d’euros per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer

Nanoligent SL, spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, se centra en desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. L’empresa acaba de tancar la seva primera ronda de finançament per 2.800.000 euros, la qual cosa li permetrà fomentar el desenvolupament de múltiples candidats a fàrmacs i avançar en el desenvolupament preclínic del seu candidat principal en una varietat de tipus de tumor.

La proposta de tractament de Nanoligent S.L. es basa en l’eliminació dirigida de cèl·lules canceroses que sobreexpressen el receptor CXCR4, un biomarcador de mal pronòstic i resistència a la teràpia habitual que es considera clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi. L’empresa està desenvolupant una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractaments actuals basats en conjugats de drogues citotòxiques amb anticossos.

Aquest nou finançament ha estat liderat per i&i Biotech Fund, un fons de ciències de la vida en fase inicial impulsat pel Fons Europeu d'Inversions. El nou fons s’uneix als inversors anteriors de Nanoligent, les empreses Italian Angels for Growth i AVANTECA Partners, ambdues especialitzades en donar suport a empreses científiques innovadores en fases inicials.

"Nanoligent és la cinquena inversió del nostre fons i pertany a un grup de teràpies oncològiques dirigides de la nostra cartera. Estem molt satisfets amb la singularitat de la seva tecnologia. La plataforma està desenvolupada per un equip de científics i gestors altament motivats, experimentats i totalment compromesos. El seu projecte té un gran potencial per convertir-se en un tractament eficaç per a múltiples tipus de càncer metastàtic”, assenyala Jaromir Zahrádka, soci director d'i&i Biotech Fund.

"Menys d'un terç dels pacients metastàtics recentment diagnosticats responen a les teràpies actuals, cosa que fa de la metàstasi un dels reptes no resolts més urgents del càncer. Amb el suport d'i&i Biotech Fund, juntament amb els nostres inversors existents, assegurem la nostra fita actual per proporcionar el primer medicament candidat de la nostra cartera de teràpies dirigides a metàstasi, un dels majors reptes no resolts en càncer”, destaca Montserrat Cano, consellera delegada de Nanoligent.  

Dos dels inversors anteriors ja s'han incorporat al Consell de Nanoligent, que actualment està format per Michele Marzola (Italian Angels for Growth), Michael Milos (Avanteca Partners), Manuel Rodríguez (president) i Montserrat Cano (Consellera delegada).

“Estem encantats de donar la benvinguda al Fons i&i Biotech a Nanoligent. Per la seva diligència científica i professionalitat en la seva gestió, serà un soci important per a Nanoligent i estem contents de poder continuar invertint conjuntament”, ressalta Michele Marzola, d’Italian Angels for Growth.

Per la seva banda, Michael Milos d'AVANTECA Partners considera que el Fons i&i Biotech “és el soci adequat per al desenvolupament de Nanoligent. Ha demostrat un coneixement científic profund, a més de gaudir d'una bona connexió amb la industria farmacèutica. Tots junts esperem portar el pla de desenvolupament de Nanoligent de manera efectiva a les properes etapes”.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat