Ruta de navegació

Actualitat

null El projecte MyMedula de Sant Pau guanyador en els Premis Ennova Health 2022

Actualitat
25/10/2022
El projecte MyMedula de Sant Pau, guanyador en els Premis E-nnova Health 2022

El projecte d’implementació de la salut mòbil al pacient receptor d’un trasplantament de moll d’os, MyMedula, ha estat guardonat en la segona edició dels Premis E-nnova Health que atorguen Diario MédicoCorreo Farmacéutico. Concretament, en la categoria d’Apoderament Digital del Pacient. Aquest projecte multidisciplinari, desenvolupat pels Serveis d’Hematologia, Farmàcia i Dietètica i emmarcat en la Unitat de Salut Digital de l’Hospital de Sant Pau, està promogut per l’Institut de Recerca Sant Pau i compta amb la col·laboració d’AMGEN S.A. És el primer projecte d’aquest tipus que es duu a terme a l’Estat espanyol.

Els Premis E-nnova Health reconeixen la tasca dels professionals, institucions i empeses amb iniciatives digitals que han aportat valor, contribuït a la sostenibilitat del sistema i millorat la vida del pacient al llarg del 2022. El projecte MyMedula té com a objectiu respondre a la necessitat cada cop més patent d’oferir eines segures i de qualitat per a l’apoderament i l’autocontrol de la salut dels pacients receptors d’un trasplantament al·logènic de progenitors hematopoètics (alo-TPH). Per això, vol demostrar el seu impacte en els resultats assistencials sanitaris, en la reducció del número de consultes no programades a Urgències, Atenció Primària i/o Hospital de Dia, i de la taxa de reingrés hospitalari relacionat amb descompensacions del trasplantament.

En definitiva, MyMedula vol transformar la ruta assistencial del pacient incorporant l’ús de la salut mòbil (mHealth) en la seva atenció sanitària i creant un equip multidisciplinari ben coordinat que incorpori: metges hematòlegs, infermeria especialitzada de consultes externes i d’hospitalització, farmacèutiques especialistes en oncohematologia, psicooncòloga i dietistes/nutricionistes, situant el pacient en el centre de l’atenció sanitària i permetent-li autogestionar la seva malaltia, promocionant el seu apoderament. Tot això amb una eina en format web i app desenvolupada a partir de la plataforma mHeart creada el 2014-2016 per TrilemaSalut i de la que l’IIB Sant Pau té els drets de propietat intel·lectual i registre de marca.

El projecte MyMedula ha passat per diferents fases i ara està en l’etapa d’assaig clínic.