Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Segons els experts de l’Hospital de Sant Pau, si tens entre 50 i 69 anys, és important que participis en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte
  30/03/2023

  Segons els experts de l’Hospital de Sant Pau, si tens entre 50 i 69 anys, és important que participis en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte

  El càncer de colon i recte és el més freqüent i, avui, constitueix la segona causa de mortalitat per càncer tant en homes com en dones a Catalunya.
 • L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona s’uneixen per promoure l’esport entre els infants
  30/03/2023

  L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona s’uneixen per promoure l’esport entre els infants

  El pròxim 13 d'abril, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació FC Barcelona organitzen la jornada "Esport i Salut Infantil" amb l'objectiu de promoure la pràctica d'exercici físic entre els més menuts.
 • Sant Pau ha organitzat la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery
  30/03/2023

  Sant Pau ha organitzat la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery

  Avui finalitza la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery, amb un programa científic on han intervingut ponents de renom internacional, a les Sales Polivalents de l’Hospital de Sant Pau. La formació l’ha dirigida el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital.
 • Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans en l’Atenció Urgent hospitalària
  29/03/2023

  Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans en l’Atenció Urgent hospitalària

  Segons l’enquesta de satisfacció PLAENSA® del CatSalut del 2022, a l’àrea d’Atenció Urgent Hospitalària, Sant Pau ha mantingut la bona valoració global dels usuaris, millorant la fidelitat i bona part dels ítems de les anteriors enquestes de 2019. Hem aconseguit les puntuacions més altes de Catalunya en les àrees de confort i espais (qualitat de les instal·lacions i altres elements estructurals de l’entorn en què es presta el Servei) i en l’apartat de comunicació i informació (permís per informar els acompanyants).
 • La Dra. Noèlia Vilalta, de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi, millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins
  29/03/2023

  La Dra. Noèlia Vilalta, de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi, millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins

  La Dra. Noèlia Vilalta, adjunta de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau, ha rebut el premi a la millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins #EAHAD2023 celebrat a Manchester (Regne Unit).
 • Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents
  28/03/2023

  Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents

  L’Hospital va obrir recentment les portes als futurs residents, donant-los l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, espais i les diferents especialitats formatives; de viure l’experiència Sant Pau en primera persona. Durant la Jornada, es van fer fins a 40 visites per tota l’àrea assistencial, per conèixer l’Hospital, acompanyats dels representants de les Unitats Docents.
 • Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus”
  28/03/2023

  Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus”

  El pròxim 20 d’abril, la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau acull la Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus” organitzada per la Fundación Española de Reumatología i per l’Associació Catalana de Lupus E. G. (ACLEG).
 • Publicació Comissions Avaluadores
  27/03/2023

  Publicació Comissions Avaluadores

  Es publiquen els membres que formaran part de les comissions avaluadores de les convocatòries publicades el dia 30 de desembre, per si hi hagués un conflicte d'interès.
 • Quiròfan 18, el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular
  27/03/2023

  Quiròfan 18, el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular

  Ja està en marxa el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular. Un espai amb tecnologia d’alt nivell destinat a l’abordatge d’afeccions vasculars amb procediments de raigs X. El quiròfan disposa d’un arc d’última generació fix, envoltat d’una sèrie de característiques amb noves funcionalitats com ara l’ecografia integrada al mateix equip, que suposa una millora tant pel pacient com per l’equip assistencial.
 • Curs teòric-pràctic sobre el
  27/03/2023

  Curs teòric-pràctic sobre el "Maneig dels trastorns de l'hemostàsia associats al sagnat massiu"

  Els pròxims 20 i 21 d'abril, el Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb la col·laboració de la Unitat d’Hemostàsia i el Banc de sang, organitza un curs multidisciplinari en un format teòric-pràctic sobre el "Maneig dels trastorns de l'hemostàsia associats al sagnat massiu" a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona de Sant Pau.
 • El Dr. Miquel Quer nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
  27/03/2023

  El Dr. Miquel Quer nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El Dr. Miquel Quer, director del Servei d’Otorrinolaringologia de Sant Pau va ser nomenat, diumenge 26 de març, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina en un acte celebrat a la seva seu. En el discurs, el Dr. Quer emocionat, va agrair el seu nomenament i va expressar l’honor i gratitud de rebre la medalla de l’excel·lentíssim Doctor President, el professor Josep Antoni Bombí. Després dels agraïments va impartir un discurs sobre “Càncer de laringe: 150 anys de tractament (De la llei d’Amara al sostre de vidre)”.
 • El cribratge poblacional amb citologia és la millor prevenció contra el càncer de coll uterí
  23/03/2023

  El cribratge poblacional amb citologia és la millor prevenció contra el càncer de coll uterí

  El càncer de coll uterí o de cèrvix és un dels tumors més evitables. La detecció precoç mitjançant el cribratge cervical en dones a partir dels 25 anys amb una citologia cada tres anys permet detectar possibles lesions precursores. El virus del papil·loma humà (VPH) és el principal agent causal: tots aquests tumors presenten una infecció prèvia pel VPH. Però, i això és molt important, no totes les infeccions pel VPH acaben donant lloc a un càncer d’aquest tipus. Són els missatges que els professionals del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Sant Pau destaquen coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Coll Uterí.
 • La Unitat d’Implants Coclears de l’Hospital de Sant Pau celebra més de 30 anys amb l’exposició sobre el 25è aniversari d’AICE
  23/03/2023

  La Unitat d’Implants Coclears de l’Hospital de Sant Pau celebra més de 30 anys amb l’exposició sobre el 25è aniversari d’AICE

  Aquest matí, l'Hospital de Sant Pau ha sigut partícip de la presentació de l'exposició itinerant organitzada per la Federació d'Associacions Implantats Coclears d'Espanya (AICE) amb motiu del seu 25è aniversari. Joan Zamora i Teresa Amat, president i coordinadora de la Federació AICE respectivament, han sigut els encarregats de presentar l'exposició a tots els assistents.
 • La Dra. Esther Pousa, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, guanya el Marta Barceló Award
  23/03/2023

  La Dra. Esther Pousa, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, guanya el Marta Barceló Award

  La Dra. Esther Pousa, psicòloga clínica del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau, ha guanyat el Marta Barceló Award al Millor Pòster del IV European Meeting Women Mental Health. Psychosis and Gender, la trobada europea sobre salut mental de la dona, psicosi i gènere, celebrada aquest mes de març a la Sala d’Actes de Sant Pau.
 • La pandèmia per COVID-19 encara té un impacte perjudicial en l’accés al diagnòstic i tractament de la tuberculosi
  23/03/2023

  La pandèmia per COVID-19 encara té un impacte perjudicial en l’accés al diagnòstic i tractament de la tuberculosi

  Els experts de l’Hospital de Sant Pau destaquen que la pandèmia per la COVID-19 va tenir i encara té un impacte perjudicial en l’accés al diagnòstic i tractament de la tuberculosi. “Tot el progrés assolit fins a l’any 2019 s’ha alentit, estancat o revertit”, comenta la Dra. Virginia Pomar, coordinadora d’Infeccions Nosocomials de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau. “L’impacte més obvi i immediat ha estat una davallada global en el nombre de declaracions, passant dels 7 milions del 2019 als 5,8 milions del 2020, que es tradueix en una reducció del 18%, dades que no s’havien registrat des de l’any 2012”.
 • XIII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau
  22/03/2023

  XIII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau

  Avui, 23 de març, se celebra a la sala d’actes, de forma presencial, la XIII Jornada de Portes Obertes per als residents. L’acte ha començat amb un parlament de benvinguda del director de l’Hospital, Adrià Comella i del director mèdic, el Dr. Alfons Torrego, seguit de la ponència de la cap d’estudis i coordinadora de la Comissió de Docència de Sant Pau, la Dra. Gemma Carreras, en la qual ha informat sobre el valor afegit de la Institució, sobre les seves vessants d’assistència, docència i recerca, i sobre la Formació Sanitària Especialitzada que es porta a terme l’Hospital. Els assistents també han pogut escoltar l’experiència a Sant Pau dels/les representants dels residents.
 • Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: el 27 de març Mou-te amb nosaltres!
  22/03/2023

  Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: el 27 de març Mou-te amb nosaltres!

  El pròxim 27 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, de 9 a 14 hores, hi haurà una taula informativa al vestíbul de l’Hospital. Professionals dels equips de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, Salut Laboral, Dietètica i Alimentació Clínica i Cardiologia de Sant Pau, estaran a la vostra disposició per oferir-vos informació, pautes i directrius sobre la importància de fer activitat física acompanyada d’una alimentació adequada.
 • El Barcelona Breast Meeting (BBM), el congrés més important d’Europa sobre cirurgia mamària, fa 20 anys
  21/03/2023

  El Barcelona Breast Meeting (BBM), el congrés més important d’Europa sobre cirurgia mamària, fa 20 anys

  Enguany el Barcelona Breast Meeting, el congrés de cirurgia mamària de referència a Europa organitzat pel Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, arriba el seu vintè aniversari. Els líders mundials d’aquest àmbit i més de 400 cirurgians de més de 20 països de tot el món assistiran els dies 22, 23 i 24 de març a aquesta trobada en un entorn inigualable: el Recinte Modernista de Sant Pau. Al llarg de les tres jornades es debatran els principals avenços i novetats en cirurgia oncològica, cirurgia reconstructora i cirurgia estètica de la mama.
 • L’Hospital de Sant Pau és líder en les tres tècniques quirúrgiques per a la cefalea del suïcidi
  20/03/2023

  L’Hospital de Sant Pau és líder en les tres tècniques quirúrgiques per a la cefalea del suïcidi

  La cefalea és el principal motiu de visita a les consultes de Neurologia i d’Atenció Primària i alguns casos són complicades, cròniques i refractàries al tractament habitual, per la qual cosa han de ser tractades per equips multidisciplinaris i amb un abordatge integral. És el cas de la cefalea en agrupament o del suïcidi, que afecta una de cada mil persones, i on un 10%-20% dels pacients pateix la forma crònica i refractària a tots els fàrmacs indicats a dosis òptimes. Avui, Dia Internacional de la Cefalea en Agrupament, destaquen que avui en aquests casos s’utilitzen tres tècniques quirúrgiques, on Sant Pau és centre de referència en totes elles: la radiofreqüència del gangli, l’estimulació dels nervis occipitals majors i l’estimulació cerebral profunda, amb el nombre més gran de pacients intervinguts fins ara de l’Estat espanyol.
 • Jornada d’orientació post-residència
  20/03/2023

  Jornada d’orientació post-residència

  Avui dimarts, 21 de març, se celebra la Jornada d’orientació post-residència les sales polivalents de l’Hospital. Una sessió pensada per aquells residents que acaben ara la seva formació sanitària especialitzada a Sant Pau on se’ls hi ofereix informació sobre aquest final d’etapa i sobre les diferents possibilitats professionals cap on es poden dirigir, buscant les millors opcions segons les seves característiques, possibilitats i desitjos, de cara a assolir l’èxit professional.