Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau rep més de 300 missatges en la campanya “Nadal és temps de donar les gràcies”
  09/01/2023

  Sant Pau rep més de 300 missatges en la campanya “Nadal és temps de donar les gràcies”

  Més de 300 usuaris i entitats han participat en la campanya #VullAgrair, deixant un missatge d’agraïment a la tasca que els professionals de l’Hospital de Sant Pau duen a terme, destacant la força, el compromís, l’afecte i la cura que posen cada dia de l’any, donant el millor servei a la ciutadania. GRÀCIES! A totes les persones que feu que Sant Pau respiri amb ànima pròpia. I també a tots els qui heu dedicat una mica del vostre temps a fer-nos arribar aquests missatges per WhatsApp, correu electrònic, les xarxes socials o el videomatón que es va instal·lar al vestíbul.
 • El Dr. Alfons Torrego, director mèdic de Sant Pau
  09/01/2023

  El Dr. Alfons Torrego, director mèdic de Sant Pau

  El Dr. Alfons Torrego és des de gener de 2023 el nou director mèdic de Sant Pau. El Dr. Torrego va ser nomenat al càrrec el passat 29 de novembre en la reunió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • El Dr. Borràs deixa la Direcció Mèdica de Sant Pau
  08/01/2023

  El Dr. Borràs deixa la Direcció Mèdica de Sant Pau

  El Dr. Xavier Borràs dona el relleu al Dr. Alfons Torrego després de quatre anys al capdavant de la Direcció Mèdica de l’Hospital i més de 40 anys de trajectòria en aquesta institució. Sant Pau li agraeix la seva tasca i dedicació durant tot aquest temps.
 • Els Reis d’Orient visiten Sant Pau
  05/01/2023

  Els Reis d’Orient visiten Sant Pau

  Melcior, Gaspar i Baltasar han fet un forat en la seva agenda i aquest matí han passat pel Servei i la UCI de Pediatria de Sant Pau ben carregats de regals que han repartit a tots i cadascun dels nens i nenes ingressats a l’Hospital gràcies a la campanya Cap Nen sense Joguina. Els metges i professionals d’infermeria han fet de “patges” de Ses Majestats durant la visita en una jornada plena d’il•lusió per a menuts i no tan menuts. Des de Sant Pau #VolemAgrair la visita dels Reis d’Orient!
 • Avui l’Hospital inclou tortell de Reis al menú gràcies a la donació d’Ametller Origen de 600 tortells
  05/01/2023

  Avui l’Hospital inclou tortell de Reis al menú gràcies a la donació d’Ametller Origen de 600 tortells

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau distribueix tortell de Reis entre els pacients i els professionals gràcies a la col·laboració d’Ametller Origen. Tots els pacients hospitalitzats que no tinguin cap contraindicació dietètica per motius de salut rebran, juntament amb el seu menú de dinar, una porció de tortell de Reis.
 • Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria
  03/01/2023

  Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria

  L’editorial Grupo Paradigma, concretament en el Diario Dicen especialitzat en notícies d’Infermeria, acaba de publicar una entrevista amb la Marta Navarro, infermera del Servei de Pneumologia Intervencionista de l’Hospital de Sant Pau. En l’article, que podeu llegir complet aquí, la Marta afirma que cal facilitar les eines necessàries perquè els futurs professionals d’infermeria estiguin motivats per fer recerca i innovar. De fet, fa poc el treball dut ha terme juntament amb la Laura Romero, TCAI del Servei de Pneumologia Intervencionista, titulat “Dispositiu de subjecció en broncoscòpies. Estudi de concepte i usabilitat”, ha estat premiat en el 15è Congrés d’ANECORM (Associació Nacional d’Infermeria Coordinadora de Recursos Materials).
 • El Barça visita els nens i les nenes de Sant Pau
  01/01/2023

  El Barça visita els nens i les nenes de Sant Pau

  Els jugadors del F. C. Barcelona, Ansu Fati i Jordi Alba, i el responsable del futbol femení del club, Xavier Puig, han visitat aquest matí els nens i les nenes que estan ingressats al Servei de Pediatria i a la UCI Pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau. Els blaugrana han estat rebuts per representants de l’equipo directiu de Sant Pau. Els infants han pogut gaudir durant una bona estona de la companyia dels seus ídols blaugrana. Els futbolistes han repartit somriures i obsequis a tothom, s’han fet fotos amb els menuts i han signat molts autògrafs
 • 13è Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques
  01/01/2023

  13è Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques

  Dilluns vinent comença la 13a edició del Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb l’Hospital de Sant Pau com a un dels tres centres col·laboradors. Aquesta formació vol aportar coneixement avançat en aquest àmbit de la cirurgia, sobretot en el seu vessant pràctic, amb l’assistència a intervencions de diferents especialitats i la col·laboració de diversos Serveis de diferents hospitals de Catalunya. El Màster, que consta de 60 crèdits ECTS, està dirigit pel Dr. Eduardo M. Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau.
 • Convocatòries desembre 2022
  29/12/2022

  Convocatòries desembre 2022

  Des del dia 30 de desembre 2022 fins el 15 de febrer 2023 s’obre el període d’inscripció a les convocatòries internes i externes publicades a la Plataforma Talent Sant Pau, a la qual es podrà accedir a través de la intranet o la web.
 • Curs d’Actualització en teràpies avançades per a Trastorns del Moviment
  26/12/2022

  Curs d’Actualització en teràpies avançades per a Trastorns del Moviment

  L’Hospital de Sant Pau celebra els 25 anys de Cirurgia Funcional en Trastorns del Moviment organitzant el Curs d’Actualització en teràpies avançades per a Trastorns del Moviment els propers 19 i 20 gener de 2023 a les Sales 3 i 4 del Recinte Modernista de Sant Pau. L’objectiu és donar a conèixer en profunditat la Neurocirurgia Funcional en aquest àmbit i els darrers avenços tecnològics de la mà de la Unitat Multidisciplinària de Trastorns del Moviment de Sant Pau. Hi haurà una part teòrica i una part pràctica amb retransmissió de cirurgia en directe.
 • Publicats els resultats de l’assaig clínic que avala el Codi Medicament de Sant Pau
  22/12/2022

  Publicats els resultats de l’assaig clínic que avala el Codi Medicament de Sant Pau

  El programa de prevenció secundària de Problemes Relacionats amb la Medicació (PSM) “Codi Medicament”, desenvolupat per l’Hospital de Sant Pau en col·laboració amb el Consorci de Salut de Catalunya, disminueix el reingrés hospitalari a 30 dies per qualsevol causa en els pacients que acudeixen al Servei d'Urgències per un PSM associat amb medicaments del sistema cardiovascular i del tracte digestiu i metabòlic.
 • L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de Sant Pau han participat en un curs de la Societat Europea de Cardiologia
  21/12/2022

  L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de Sant Pau han participat en un curs de la Societat Europea de Cardiologia

  L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de l’Hospital de Sant Pau han participat recentment en el curs de l'Association for Acute Cardiovascular Care (ACVC) basat en la simulació i que la Societat Europea de Cardiologia organitza cada any per a residents i adjunts joves de tota Europa. Concretament, l'equip ha participat en els tallers d'ECMO veno arterial, de maneig de la via aèria i d’accessos vasculars eco guiats.
 • Més de 200 persones i entitats es sumen a la campanya #VullAgraïr de Sant Pau
  21/12/2022

  Més de 200 persones i entitats es sumen a la campanya #VullAgraïr de Sant Pau

  Aquest Nadal, l’Hospital de Sant Pau s’ha omplert de missatges d’agraïment, mostres d’afecte, bons desitjos i compliments. En aquesta època tan especial de l’any, ens hem donat les gràcies per la feina que tirem endavant cada dia, amb dedicació, força, compromís i afecte, per donar el millor servei a la nostra població de referència.
 • Sant Pau estudia durant 24 anys els virus respiratoris a l’àrea de Barcelona, un dels treballs més extensos publicats en aquest àmbit
  20/12/2022

  Sant Pau estudia durant 24 anys els virus respiratoris a l’àrea de Barcelona, un dels treballs més extensos publicats en aquest àmbit

  El Servei de Microbiologia de Sant Pau i el Grup de Recerca en Patologia Infecciosa i Microbiologia Clínica de l’IIB Sant Pau ha publicat un estudi que analitza la freqüència i distribució dels virus respiratoris en l’àrea de Barcelona durant 24 anys, inclosos els primers mesos de la pandèmia. La principal conclusió és que “quan un malalt ingressa amb un quadre d’infecció respiratòria aguda, cal fer un cribratge de tots els virus respiratoris per identificar quin té, perquè d’això depenen les decisions clíniques i la prevenció de infeccions nosocomials, és a dir, que altres pacients de l’Hospital també s’infectin”, segons la Dra. Núria Rabella, consultora sènior del Servei de Microbiologia, responsable de l’Àrea de Virologia de l’Hospital de Sant Pau i investigadora de l’IIB Sant Pau.
 • El Dr. Eduardo Mª Targarona, director del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”
  20/12/2022

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, director del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau, ha estat un dels tres directors del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”, publicat en paper i online per la Secció de Formació de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) i el Comitè Editorial de Cirurgia Espanyola.
 • El Pare Noel visita un any més els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers
  19/12/2022

  El Pare Noel visita un any més els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers

  Els petits de Sant Pau han rebut la visita del Pare Noel que ha arribat a Hospitalització de Pediatria despenjant-se amb l’ajut d’un equip de bombers solidaris de la mà de la Fundació Villavecchia. Un any més volen portar un missatge d’il·lusió i d’esperança als infants i joves que es troben ingressats a la planta de Pediatria i a les seves famílies.
 • Sant Pau rep una subvenció internacional del National Institute on Aging dels EUA
  19/12/2022

  Sant Pau rep una subvenció internacional del National Institute on Aging dels EUA

  Hi ha estudis demostrant que ser bilingüe pot retardar l’edat d’inici dels símptomes de demència en una mitjana de 4-5 anys. El Dr. Miguel Ángel Santos, de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital Sant Pau, juntament amb la Dra. Stephanie Grasso, de la Universitat de Texas (EUA), han rebut una subvenció R01 (assaig clínic) del National Institute on Aging (NIA) del National Institutes of Health (NIH) per estudiar les associacions entre factors de bilingüisme i l’inici, la progressió, i la resposta al tractament en bilingües (castellà-català) amb afàsia primària progressiva (APP).
 • Professionals i pacients de Sant Pau han participat en la Marató de TV3 per la Salut Cardiovascular
  18/12/2022

  Professionals i pacients de Sant Pau han participat en la Marató de TV3 per la Salut Cardiovascular

  Durant la 31a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, professionals i pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg del programa en directe per ràdio i televisió. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, més de 8 milions d’euros per la recerca de les malalties que afecten el sistema circulatori del nostre cos.
 • Sant Pau i Puigvert realitzen el procés de selecció d’un embrió compatible i el trasplantament de medul·la òssia en anèmia falciforme per primer cop a l’Estat
  14/12/2022

  Sant Pau i Puigvert realitzen el procés de selecció d’un embrió compatible i el trasplantament de medul·la òssia en anèmia falciforme per primer cop a l’Estat

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Puigvert han estat els primers a Catalunya i a l’Estat espanyol que han dut a terme tant el procés de diagnòstic genètic preimplantacional amb antígens d’histocompatibilitat leucocitària (DGP-HLA) com el trasplantament de cèl·lules hematopoètiques de sang de cordó umbilical i de medul·la òssia a partir d’una germana seleccionada genèticament.
 • Participa en la XI Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3!
  13/12/2022

  Participa en la XI Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3!

  Des de l’Hospital de Sant Pau donem suport a la XI Cursa Solidària que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la UAB i d’Applus + Laboratories, organitzen aquest diumenge 18 de desembre al matí per a La Marató de TV3, dedicada a la salut cardiovascular.