Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent
  07/11/2022

  Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent

  El tractament aplicat per primer cop a Sant Pau en un pacient amb fístula d’aire persistent “consisteix en la col·locació d’una vàlvula bronquial unidireccional (model Zephyr?, Pulmonx inc.) que permet la sortida de l’aire a la vegada que impedeix la seva entrada en el pulmó afectat. La teràpia, que és mínimament invasiva, està indicada en pacients amb emfisema pulmonar i en fístula d’aire persistent”, explica el Dr. Alfons Torrego, cap clínic de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau.
 • Jornada informativa per a pacients amb Parkinson a Sant Pau
  07/11/2022

  Jornada informativa per a pacients amb Parkinson a Sant Pau

  El proper dijous, 10 de novembre, a partir de les 18.00 i fins a les 20.00h, la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau acull “L’on i l’off en la malaltia de Parkinson. Més enllà del moviment”. És una jornada adreçada als pacients amb aquesta malaltia i es farà tant en format presencial com online amb professionals de Sant Pau. Accedeix mitjançant el codi QR. T’hi esperem!
 • El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR
  06/11/2022

  El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit la Beca d’Excel·lència 2022 de major dotació econòmica a un projecte multicèntric liderat pel Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau titulat “Registre nacional d’antibiòtics inhalats en patologia crònica de la via aèria”, liderat pel Dr. David de la Rosa i que té una durada de tres anys. La concessió de la beca s’ha fet després de l’avaluació de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) i de la corroboració del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR.
 • El Dr. Josep F. Nomdedéu, membre de la Junta Directiva de la SCHH i de la SEHH
  03/11/2022

  El Dr. Josep F. Nomdedéu, membre de la Junta Directiva de la SCHH i de la SEHH

  El Dr. Josep F. Nomdedéu, director de la Unitat d’Hematologia Biològica del Servei d’Hematologia de Sant Pau, ha estat nomenat recentment vicepresident de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia (SCHH) i vocal de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).
 • El director de l’Hospital Universitari de Gondar (Etiòpia) visita Sant Pau
  02/11/2022

  El director de l’Hospital Universitari de Gondar (Etiòpia) visita Sant Pau

  Ahir dimecres vàrem rebre el Dr. Ashenafi Tazebew, director de l’Hospital Universitari de Gondar, a Etiòpia, qui va visitar el nostre l’Hospital acompanyat de la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de Sant Pau; i del Sr. Francisco Javier Valbuena, president de la Fundació Pondera.
 • Jornada divulgativa sobre la radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer a Sant Pau
  03/11/2022

  Jornada divulgativa sobre la radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer a Sant Pau

  El proper dilluns 7 de novembre a les 17.00 h tindrà lloc la Jornada divulgativa “La radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer”, que organitza l’Hospital de Sant Pau. Serà a les Sales Polivalents (Bloc A, Planta 2). Diversos especialistes de Sant Pau oferiran informació actualitzada sobre el tema i explicaran com funcionen les radiacions, com es prepara i s’administra la radioteràpia, i també respondran les preguntes que tot sovint us feu els pacients. L’entrada és lliure i gratuïta. Us hi esperem!
 • Sant Pau participa en el VII Simposium ICAPEM
  02/11/2022

  Sant Pau participa en el VII Simposium ICAPEM

  Avui té lloc el VII Simposium ICAPEM (Asociación para la Investigación del Cáncer de Pulmón en Mujeres) a Jerez de la Frontera. Hi participa la Dra. Margarita Majem, del Servei d’Oncologia Mèdica de Sant Pau, concretament com a moderadora d’una taula rodona sobre l’eficàcia dels tractaments en dones i la seva toxicitat. Aquesta participació s’emmarca dins la Comissió de Salut i Gènere de Sant Pau i l’aposta de Sant Pau com a centre punter en aquest àmbit.
 • El 2 de novembre, no et perdis el concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau
  27/10/2022

  El 2 de novembre, no et perdis el concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau

  El pròxim 2 de novembre, Orpheus Joventut Clàssica, una associació que pretén promoure la música clàssica entre els més joves, actuarà a l’Hospital Sant Pau en un concert que pretén apropar aquest gènere musical al públic general, a la vegada que amenitzar l’estona als diferents usuaris, familiars i professionals del centre.
 • El diagnòstic precoç encara és el principal repte en els pacients d’acromegàlia
  27/10/2022

  El diagnòstic precoç encara és el principal repte en els pacients d’acromegàlia

  “Encara hi ha una demora de diversos anys des del primer símptoma fins al diagnòstic de la malaltia. Això passa perquè els símptomes inicials apareixen de forma aïllada i són força inespecífics: mal de cap, sudoració excessiva, fatiga muscular, afectació de l’esquelet, creixement de dits i peus... Els pacients saben que els passa quelcom, però no saben identificar el què”, explica la Dra. Susan Webb, consultora sènior del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del grup de recerca de Malalties de la Hipòfisi, de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 • IV Jornada d’Ortogeriatria de la SCGiG
  27/10/2022

  IV Jornada d’Ortogeriatria de la SCGiG

  Avui divendres la Sala d’Actes de Sant Pau acull, des de les 09.00 i fins a les 16.00 hores, la quarta edició de la Jornada d’Ortogeriatria que organitzen la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Entre els ponents hi ha el Dr. Jordi Martín, coordinador de la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, qui parla sobre hospitalització i fractura de maluc.
 • La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya visita Sant Pau
  27/10/2022

  La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya visita Sant Pau

  La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va visitar ahir Sant Pau. El Dr. Adrià Comella, gerent de l’Hospital, va rebre els assistents, qui van fer un recorregut per diferents instal·lacions del centre: des del vestíbul fins a les Consultes Externes i les Unitats d’Hospitalització de Pediatria de la planta 2.
 • Sant Pau obté el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetrícia
  27/10/2022

  Sant Pau obté el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetrícia

  Sant Pau ha rebut el segon premi dels guardons CSC Impulsa que organitzen, en primera edició, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb Roche Farma. El projecte premiat de Sant Pau, “TRANSFORM”, sorgeix directament de les recomanacions creades juntament amb les dones participants de la investigació. Es tracta de desenvolupar un model innovador d'abordatge integral de l'endometriosi, que inclogui no només l'esfera estrictament ginecològica, sinó d’altres com la física i la psicològica.
 • Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN
  26/10/2022

  Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN

  Aquesta tarda la Sala Actes de Sant Pau acull la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria, organitzada per la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). Han inaugurat la trobada el Dr. Vicente Plaza, president de la Fundació BRN i director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia; i el Dr. Jordi Surallés, director de l’Institut de Recerca Sant Pau. També hi ha estat present la Sra. Montserrat Llavayol, subdirectora general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya, qui participa en la conferència “Recerca en salut a Catalunya. Present i futur”.
 • Nou sistema de gestor de torns per recollir la medicació a farmàcia ambulatòria
  26/10/2022

  Nou sistema de gestor de torns per recollir la medicació a farmàcia ambulatòria

  Des d’avui, 27 d’octubre de 2022, el servei de farmàcia ambulatòria de l’Hospital, ubicat a la planta -1 del mòdul A, utilitzarà un nou sistema de gestor de torns. A partir d’ara, els usuaris que vinguin a recollir medicació hauran d’adreçar-se al dispensador de torns instal·lat davant de les escales per obtenir el codi de recollida.
 • “L’èxit en l’abordatge de l’ictus no només consisteix en la supervivència del pacient, sinó en que tingui la màxima qualitat de vida”
  27/10/2022

  “L’èxit en l’abordatge de l’ictus no només consisteix en la supervivència del pacient, sinó en que tingui la màxima qualitat de vida”

  “El temps és cervell”, afirma el Dr. Joan Martí-Fàbregas, cap de la Unitat d’Ictus del Servei de Neurologia de Sant Pau.
 • Sant Pau participa en el Barcelona Health Hub Summit 2022
  25/10/2022

  Sant Pau participa en el Barcelona Health Hub Summit 2022

  En el BHH Summit 2022 s’ha presentat el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, creat recentment a partir del conveni de col·laboració entre l’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub. Concretament, la Dra. Mar Gomis, directora del Centre i de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, ha participat en el panell “Empowered Hospitals” per explicar l’aposta del Centre per la tecnologia puntera, la transformació digital i el desenvolupament de solucions tecnològiques aplicades a la sanitat.
 • El projecte MyMedula de Sant Pau, guanyador en els Premis E-nnova Health 2022
  25/10/2022

  El projecte MyMedula de Sant Pau, guanyador en els Premis E-nnova Health 2022

  El projecte d’implementació de la salut mòbil al pacient receptor d’un trasplantament de moll d’os, MyMedula, ha estat guardonat en la segona edició dels Premis E-nnova Health que atorguen Diario Médico y Correo Farmacéutico. Concretament, en la categoria d’Apoderament Digital del Pacient. Aquest projecte multidisciplinari, desenvolupat pels Serveis d’Hematologia, Farmàcia i Dietètica i emmarcat en la Unitat de Salut Digital de l’Hospital de Sant Pau, està promogut per l’Institut de Recerca Sant Pau i compta amb la col·laboració d’AMGEN S.A. És el primer projecte d’aquest tipus que es duu a terme a l’Estat espanyol.
 • Webinar sobre Acromegàlia el 2 de novembre
  24/10/2022

  Webinar sobre Acromegàlia el 2 de novembre

  Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Acromegàlia, dimecres 2 de novembre té lloc el webinar “What does acromegaly mean for your daily life?”, una trobada organitzada per Recordati Rare Diseases Group on hi intervindran experts internacionals de renom.
 • Sant Pau analitza la transformació digital en el context de l’àmbit sanitari a Metas de Enfermería
  24/10/2022

  Sant Pau analitza la transformació digital en el context de l’àmbit sanitari a Metas de Enfermería

  La revista Metas de Enfermeria acaba de publicar en el seu darrer número una anàlisi de concepte: “La transformació digital en el context de l’àmbit sanitari”. L’autor és en Ruben González Iribarne, infermer de la sala E3 de Traumatologia de l’Hospital de Sant Pau, qui analitza el paper que haurien de tenir els professionals d’infermeria en aquest àmbit.
 • Sant Pau acull ÀGORA BRN 2022
  23/10/2022

  Sant Pau acull ÀGORA BRN 2022

  Aquest proper dijous 27 d’octubre tindrà lloc la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria. Serà a la Sala Actes de l’Hospital de Sant Pau (Planta 3, Bloc A) a partir de les 15.00 h i fins a les 19.30 h.