Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau, entre els millors hospitals del món, segons la revista Newsweek
  14/03/2022

  Sant Pau, entre els millors hospitals del món, segons la revista Newsweek

  La prestigiosa revista Newsweek ha publicat la darrera edició del seu rànquing World’s Best Hospitals 2022, que inclou un total de 250 centres hospitalaris de tot el món, entre els quals hi apareix l’Hospital de Sant Pau.
 • Dia Mundial del Treball Social
  14/03/2022

  Dia Mundial del Treball Social

  Avui, 15 de març, és el dia Mundial del Treball Social, una celebració a la qual donen suport àmplies associacions globals que representen 100 milions de persones. Des de l’equip de Treball Social de la Fundació de Gestió Sanitària ens hi sumem a aquesta celebració i volem compartir amb tots els companys, persones que atenem i la comunitat el dia Mundial del Treball Social amb aquest lema de Co-Construcció amb l’altre i en xarxa per no deixar ningú enrere.
 • Webinar d’Anna Ramos sobre el pla de naixement integral al part de natges
  14/03/2022

  Webinar d’Anna Ramos sobre el pla de naixement integral al part de natges

  Anna Ramos, supervisora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, impartirà un webinar de Nadocat el pròxim 18 de març sobre “El pla de naixement i l’atenció integral al part de natges: Eines de presa de decisions informades”. La inscripció és gratuïta amb places limitades, la cita de 19 a 20.30 h.
 • Sant Pau s’uneix al Dia Mundial de l'Endometriosi per contribuir a la visibilitat de la malaltia i de les persones que la pateixen
  13/03/2022

  Sant Pau s’uneix al Dia Mundial de l'Endometriosi per contribuir a la visibilitat de la malaltia i de les persones que la pateixen

  Dins del projecte europeu @TRANSFORM_eu, @HospitalSantPau, @SciencefChange, @AQuAScat, @OpenSystemsUB i @gencat ens vam posar l'objectiu de fer recerca sobre l'endometriosi en primera persona, des del punt de vista de les persones afectades, amb la intenció de millorar els serveis sanitaris d'atenció i diagnòstic.
 • Nou protocol que fa possible optar per un part vaginal després de dues cesàries prèvies
  13/03/2022

  Nou protocol que fa possible optar per un part vaginal després de dues cesàries prèvies

  El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Sant Pau és un dels pocs centres a Espanya amb un protocol que ofereix la possibilitat d’un part vaginal a dones que ja han passat per dues cesàries prèvies. Una possibilitat que és factible en el 70% dels casos. Sempre amb un estudi previ i reunint una sèrie de requisits. A banda de poder donar aquesta opció a les pacients, hi ha altres avantatges: s’evita la cirurgia, l’hospitalització és més curta, la recuperació de la mare i del nadó és molt més ràpida i s’eviten possibles complicacions a futures gestacions.
 • Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a New England Journal of Medicine
  10/03/2022

  Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a New England Journal of Medicine

  Investigadors dels serveis d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública (Gerard Urrútia, René Acosta, Ekaterine Popova), Anestesiologia i Reanimació (M. Luz Maestre, Jordi Miralles) i Bioquímica (C. Martínez-Bru) i amb la col·laboració del Servei de Cirurgia Cardiaca (A Ginel) han participat en la publicació dels resultats de l’estudi VISION Cardiac Surgery (Cohort d’Avaluació d’Episodis Vasculars en pacients de Cirurgia Cardiaca) a la revista New England Journal of Medicine.
 • Dia Mundial del Glaucoma
  10/03/2022

  Dia Mundial del Glaucoma

  El 12 de març és el Dia Mundial del Glaucoma, una celebració que neix amb l’objectiu de contribuir a eliminar la ceguesa que produeix aquesta malaltia, mitjançant la conscienciació i l’alerta de la necessitat de sotmetre’s de manera regular a controls oftalmològics en els quals s’examini el nervi òptic. Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial del Glaucoma i ho fa com a centre pioner i especialitzat en la seva prevenció amb tècniques de microcirurgia microinvasiva per rebaixar la tensió ocular.
 • El Dr. Martínez-Horta rep el premi a la millor tesi doctoral defensada el 2018 - 2021
  10/03/2022

  El Dr. Martínez-Horta rep el premi a la millor tesi doctoral defensada el 2018 - 2021

  El Dr. Saul Martinez-Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia, ha estat guardonat amb la millor tesi doctoral presentada durant el 2018 – 2021 en el marc de l’edició dels Premis PhD del Col·legi Oficial de la Psicologia de Catalunya. La tesi guanyadora va ser dirigida pel Dr. Jaume Kulisevsky i Javier Pagonabarraga, portant com a títol “Correlatos neuronales y neuropsicológicos de las alteraciones cognitivas y conductuales en las fases prodrómica e inicial de la enfermedad de Huntington”.
 • El Servei de Reumatologia coorganitza un taller d'infiltracions per estudiants de Medicina de la UAB
  09/03/2022

  El Servei de Reumatologia coorganitza un taller d'infiltracions per estudiants de Medicina de la UAB

  El Dr. Hèctor Corominas, director del Servei de Reumatologia i malalties autoimmunes de l'Hospital i president de la Societat Catalana de Reumatologia, va organitzar el Taller d'infiltracions, coordinat per la Dra. Berta Magallares, del mateix servei, i amb la participació d'altres especialistes, també de Reumatologia de Sant Pau. Per aquest taller han passat més de 100 estudiants de la UAB i és una iniciativa del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM) i la Societat Espanyola de Reumatologia (SER).
 • 43a edició del Curs intensiu teòric-pràctic del bloqueig nerviós
  08/03/2022

  43a edició del Curs intensiu teòric-pràctic del bloqueig nerviós

  El pròxim divendres, 18 de març de 08:45 a 19 hores, tindrà lloc la 43a edició del Curs intensiu teòric-pràctic del bloqueig nerviós en el Recinte Modernista de Sant Pau. Un curs que vol donar resposta a la gran demanda d’especialistes/residents per adquirir o actualitzar els seus coneixements tant teòrics com pràctics en anestèsia locoregional i en el maneig del dolor perioperatori. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • La complexitat de la cirurgia de base de crani centra una nova edició de la Skull Base Week
  08/03/2022

  La complexitat de la cirurgia de base de crani centra una nova edició de la Skull Base Week

  El curs internacional Skull Base Week, que es desenvolupa entre avui dimecres i el divendres 11 de març, abordarà els darrers procediments en el tractament quirúrgic de tumors de base de crani.
 • Sant Pau, un dels primers centres catalans en aplicar la perspectiva de gènere en la salut
  07/03/2022

  Sant Pau, un dels primers centres catalans en aplicar la perspectiva de gènere en la salut

  L’Hospital crea una Comissió de Salut i Gènere formada per 15 professionals que impacta en l’assistència, la recerca i la docència i que reforça la posició de Sant Pau com a centre punter en aquest àmbit.
 • Dia de la Dona Treballadora 2022
  07/03/2022

  Dia de la Dona Treballadora 2022

  Sant Pau se suma a les celebracions del Dia de la Dona Treballadora amb una plantilla majoritàriament femenina: 3044 dones d’un total de 4251 empleats i ho fa des del propòsit de garantir la igualtat de gènere en tots els seus àmbits de treball. Un propòsit que ve reforçat pel II Pla d’Igualtat, aprovat el darrer any, que té com a objectiu principal integrar la igualtat d’oportunitats entre gèneres a l’organització mitjançant l'establiment d'accions de millora i de prevenció i impuls de mesures per garantir l’aplicació del principi d’igualtat.
 • Sant Pau, al 7è Congrés Mundial d’esclerosi sistèmica o esclerodèrmia
  06/03/2022

  Sant Pau, al 7è Congrés Mundial d’esclerosi sistèmica o esclerodèrmia

  El Dr. Ivan Castellví, coordinador de la Unitat Funcional de Malalties Autoimmunes Sistèmiques del Servei de Reumatologia de Sant Pau, forma part del comitè científic del 7è Congrés Mundial d’Esclerosi Sistèmica o Esclerodèrmia, que tindrà lloc del 10 al 12 de març en format virtual. Més de 20 ponències d’especialistes de tot el món, sessions de pòsters i cursos per posar-se al dia sobre els darrers avenços en l’abordatge d’aquesta malaltia autoimmunitària sistèmica i minoritària, crònica, discapacitant i que actualment no té cura.
 • Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH)
  03/03/2022

  Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH)

  Avui, 4 de març, és el Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà. El VPH és la infecció de transmissió sexual més comuna entre els joves sexualment actius. Sant Pau s’adhereix a la campanya d’enguany per contribuir a la conscienciació entorn d’aquesta infecció de transmissió sexual.
 • La Dra. Webb rep el reconeixement de la Plataforma de Malalties Minoritàries
  02/03/2022

  La Dra. Webb rep el reconeixement de la Plataforma de Malalties Minoritàries

  La Dra. Susan Webb, consultora sènior del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del grup de recerca de Malalties de la Hipòfisi, de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha rebut recentment el reconeixement per part de la Comissió Gestora de la Plataforma de Malalties Minoritàries a la seva trajectòria i compromís professional a favor d’aquest tipus de patologies.
 • Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica
  02/03/2022

  Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica

  El pròxim 4 de març, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital, la jornada “Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica”, organitzada pel Servei de Pediatria de Sant Pau i coordinada per la Dra. Gemma García del Cerro, adjunta d’aquest Servei i responsable de Pneumologia i al·lergologia pediàtrica. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Torna la Cursa científica de l’Hospital de Sant Pau
  02/03/2022

  Torna la Cursa científica de l’Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 26 de març, tindrà lloc la 33a. edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau. La cita és a les 10 h, als jardins i al Recinte Modernista de Sant Pau. Una cursa organitzada amb el suport del Club Dir, la Fundació Cors Units, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR) i Championchip.
 • Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Sant Pau
  27/02/2022

  Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Sant Pau

  L’Hospital s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que enguany té com a lema “Comparteix els teus colors”. I ho fa com a centre referent a Catalunya i a l’Estat espanyol en l’atenció multidisciplinària i integral.
 • Ultrasound Training in Neurosurgery
  23/01/2022

  Ultrasound Training in Neurosurgery

  El pròxim 25 de març tindrà lloc, a les sales polivalents de l’Hospital, la segona edició del curs “Ultrasound Training in Neurosurgery”. Un curs pràctic, dirigit pel Dr. Cristian De Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de Sant Pau, orientat a l’ensenyament de les habilitats per utilitzar ultrasons intraoperatoris en Neurooncologia. La principal diferència entre aquest curs és que cada participant utilitzarà un simulador d'ultrasons cerebrals a través d'una aplicació mòbil, molt útil en els primers passos en ultrasons per a l'orientació i localització de fites anatòmiques.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat