Ruta de navegació

Tornar a Actualitat

Actualitat

null Congres de Revisions en Diabetis 2022 a la Sala d Actes de Sant Pau

Actualitat
12/10/2022
Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau

El 14 i el 15 d’octubre té lloc el Congrés de Revisions en Diabetis 2022 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, organitzat per la Universidad Francisco de Vitoria (UFV) de Madrid. El Dr. Antonio Pérez, director de la Unitat del Servei Mancomunat d’Endocrinologia i Nutrició dels Hospital de Sant Pau i Dos de Maig (ICS) de l’Hospital és el coordinador del congrés, forma part del Comitè Científic i en serà un dels ponents. Altres professionals de la casa que hi participaran són el Dr. Dídac Mauricio Puente i la Dra. Idoia Genua Trullos, director i metgessa adjunta de guàrdies respectivament del Servei Mancomunat d’Endocrinologia i Nutrició dels Hospital de Sant Pau i Dos de Maig (ICS); i el Dr. José Luis Sánchez Quesada, del Grup de Bioquímica Cardiovascular de l’IIB-Sant Pau.  Podeu consultar el programa aquí

La conferència magistral duu per títol “Fisiopatologia de la dislipèmia diabètica, on som?” i anirà a càrrec del Dr. José Luis Sánchez Quesada, del Grup de Bioquímica Cardiovascular de l’IIB-Sant Pau. El congrés inclou diverses taules rodones sobre diferents vessants de la malaltia, com: “Diabetis i malaltia cardiovascular”, “Diabetis en situacions especials”, “Tractament amb insulina i monitoratge de la glucosa en la diabetis de tipus 2”, “Diabetis i comorbiditats metabòliques”, “Medicina de precisió en diabetis” i “Tractament de la diabetis de tipus 1”.

El tractament de la diabetis està canviant ràpidament impulsat per l’evidència acumulada sobre diversos aspectes del seu control derivats d’assajos clínics i d’estudis en vida real, però també pels avenços tecnològics, noves teràpies que faciliten el seu maneig i la disponibilitat de nous biomarcadors que permeten fer un diagnòstic i pronòstic més precisos.

Les guies i els consensos actuals tenen en compte aquests avenços i recomanen adaptar la teràpia en funció de les actituds dels pacients, del risc d’hipoglucèmia, de la durada de la malaltia, de l’esperança de vida, de les comorbiditats i dels recursos. Tanmateix, una proporció important dels pacients amb diabetis no assoleix els objectius de control glucèmic i la incidència de complicacions segueix sent elevada. A això hi contribueixen les dificultades para la aplicación de las recomanacions, però també que la diabetis de tipus 2 és una malaltia metabòlica molt heterogènia i complexa des del punt de vista de les característiques fisiopatològiques i de la genètica, i també pel que fa a la resposta al tractament, a la progressió de la malaltia i al desenvolupament de les complicacions. Però les guies no contemplen, o ho fan de manera molt precària, el concepte de maneig individualitzat o personalitzat, fet que també dificulta la presa de decisions terapèutiques i establir el pronòstic en un pacient concret.

Revisions en Diabetis té com a objectiu oferir actualitzacions sobre els avenços en la teràpia i la seva aplicació basada en l’evidència, però també sobre els factors que contribueixin a enfocar i adaptar la teràpia al fenotipus i les característiques personals del pacient.

Altres notícies:

Home Formulari Iframe