Dins el I Congrés d’Igualtat i Recursos Humans dels Serveis Públics de Salut, celebrat recentment, la Laura López, sotsdirectora de la Direcció Infermera de Sant Pau, va presentar la comunicació “10 anys del Pla d’Igualtat. Del requeriment a la pro activitat”. A més, la Isabel Arrieta, sotsdirectora de la Direcció de Professionals i Cap de Planificació i Desenvolupament de Sant Pau, també va presentar-hi el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2021-2024 de l’Hospital de Sant Pau.
Les conclusions de “10 anys del Pla d’Igualtat. Del requeriment a la pro activitat” van ser quatre. La primera, que els avenços en l’àmbit de la igualtat efectiva d’oportunitats estan anant de la mà amb l’evolució de la Comissió d’Igualtat i del compromís social. Segon, que l’alta implicació de la Comissió d’Igualtat i de la Direcció de l’Hospital ha permès donar resposta efectiva a les desigualtats de gènere identificades. Tercer, que la difusió i la comunicació, juntament amb la formació, han estat i són les matèries estrella de l’evolució del Pla d’Igualtat. I, quart, que promoure i assegurar la participació activa dels professionals en l’elaboració del II Pla d’Igualtat genera més sensibilització pel que fa a igualtat i enriqueix les iniciatives de la Comissió d’Igualtat.
Durant la presentació del II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2021-2024 de l’Hospital de Sant Pau, Isabel Arrieta va destacar que la participació del personal en l’elaboració del Pla genera més sensibilització i implicació, potencia un ambient de conscienciació i visibilització i fa possible un Pla adaptat a la realitat de l’Hospital. També va destacar que el lideratge de la Comissió d’Igualtat i de la Direcció no s’ha de concebre com a un procés aïllat, sinó que cal considerar-lo com a un element de molta importància al llarg de tot el procés, i que la comunicació del Pla és cabdal.