Ruta de navegació

Tornar a Actualitat

Llistat Noticies titol

Notícies de l’Hospital de Sant Pau

Actualitat

null Un assaig clinic tractara de combatre el Parkinson a 700 pacients en estat inicial

Actualitat
04/04/2018
Un assaig clínic tractarà de combatre el Parkinson a 700 pacients en estat inicial

Un assaig clínic internacional tractarà de combatre el Parkinson a 700 pacients de diversos països que tenen la malaltia en un estat inicial, actuant sobre els dipòsits anormals que genera la proteïna alfasinucleína, que deriva en la mort de les neurones, afectant el sistema motor. El Dr. Jaume kulisevsky, director científic de l’Institut de Recerca de Sant Pau lidera un equip d'investigadors que participa en l'assaig experimental seguint a una desena de pacients.

Si els resultats són positius, es podria obrir una nova línia d'investigació orientada a aturar la malaltia", mentre que actualment els esforços se centren a pal·liar els símptomes, ha explicat l'investigador i director científic de l’Institut de Recerca de Sant Pau.

L'estudi es realitzarà des d'aquest mes d'abril i durant un any de forma simultània en diversos centres internacionals, incloent països com Alemanya, Holanda, Estats Units i Canadà i Espanya, amb la previsió de presentar les conclusions en 2020.

Hi ha diverses formes d'actuar sobre aquesta proteïna relacionada amb la mort de neurones: "Alterant el gen, capturant els dipòsits anormals que es dipositen a la neurona o, fins i tot, generant anticossos", explica el Dr. Kulisevky.

S'ha de subministrar als participants un fàrmac actiu o un placebo, per comparar posterioremente els resultats: és una nova línia d'investigació esperançadora que pot implicar un canvi de paradigma en el tractament dels malalts, ja que fins ara no havia evidències que es pogués influir en l'evolució de la malaltia.

Nou fàrmac
En paral·lel, l'equip del Dr. Kulisevsky ha desenvolupat un fàrmac per alleujar les afectacions cognitives del Parkinson, en un projecte de col·laboració entre la UOC i el CIBERNED de l'Hospital Carlos III, que publicarà les seves conclusions a finals d'aquest any.

La col·laboració entre la UOC i el Sant Pau investigarà també amb malalts si l'estimulació magnètica cranial millora les capacitats motores i els símptomes cognitius i neuropsiquiàtrics associats a la malaltia.

Altres notícies:

Home Formulari Iframe