Ruta de navegació

Tornar a Actualitat

Llistat Noticies titol

Notícies de l’Hospital de Sant Pau

Actualitat

null Investigadors de lHospital de Sant Pau publiquen a New England Journal of Medicine

Actualitat
10/03/2022
Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a New England Journal of Medicine

Investigadors dels serveis d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública (Gerard Urrútia, René Acosta, Ekaterine Popova), Anestesiologia i Reanimació (M. Luz Maestre, Jordi Miralles) i Bioquímica (C. Martínez-Bru) i amb la col·laboració del Servei de Cirurgia Cardiaca (A Ginel) han participat en la publicació dels resultats de l’estudi VISION Cardiac Surgery (Cohort d’Avaluació d’Episodis Vasculars en pacients de Cirurgia Cardiaca) a la revista New England Journal of Medicine.

L’estudi VISION Cardiac Surgery consisteix en una àmplia cohort prospectiva internacional (24 hospitals de 12 països) de 15.984 pacients adults de cirurgia cardíaca, l’objectiu del qual és determinar la freqüència d’episodis vasculars rellevants en els 30 dies posteriors a la cirurgia i establir millor el paper del monitoratge amb troponina I d’alta sensibilitat en la predicció d’aquests episodis. L’estudi VISION Cardiac Surgery és, doncs, un estudi clau en una àrea d’investigació important, com és la medicina perioperatòria, que aborda aspectes relacionats amb la detecció precoç, el pronòstic, la prevenció i/o el tractament de desenllaços clínics rellevants a l’àmbit de la cirurgia amb l’objectiu últim de millorar el pronòstic dels pacients i, en darrer terme, la qualitat de l’atenció mèdica.

En el termini de 30 dies posteriors a la cirurgia, 296 pacients (2,1%) havien mort i 399 (2,9%) havien experimentat una complicació vascular major com ara infart del miocardi, ictus o episodi tromboembòlic greu. L’estudi va permetre també identificar els nivells de troponina I d’alta sensibilitat postoperatòria que es relacionen (prediuen) amb la mortalitat al cap de 30 dies després d’una cirurgia de revascularització vascular, una cirurgia oberta de reparació o substitució d’una vàlvula aòrtica o altres tipus de cirurgia cardíaca. Aquests llindars associats amb un risc augmentat de mortalitat a 30 dies varen ser diferents per a cada tipus de cirurgia (de 200 a 500 vegades el valor de normalitat) i en tots els casos eren valors substancialment més elevats que els nivells actualment recomanats als documents de consens pel diagnòstic d’infart del miocardi perioperatori o lesió del miocardi perioperatòria clínicament important.

Els resultats d’aquest estudi proporcionen per primera vegada un criteri objectiu basat en dades empíriques pel monitoratge i identificació de pacients de cirurgia cardíaca de risc amb troponina I d’alta sensibilitat, una prova de laboratori ràpida i simple. Als pacients que superin aquests nivells en el monitoratge postoperatòria immediata se’ls hauria de fer un seguiment més estret i proporcionar una atenció personalitzada per tal de millorar el seu pronòstic.

L’estudi és una iniciativa del Population Health Research Institute (Universitat de McMaster, Canadà: http://www.phri.ca/) gràcies al finançament dels Canadian Institutes of Health Research. La participació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que va aportar 601 pacients a l’estudi, ha estat possible gràcies a un finançament de l’Instituto de Salud Carlos III (PI13/00502) i a la participació d’un ampli equip de col·laboradors dels serveis d’Anestèsia i Reanimació i d’Epidemiologia Clínica, en el marc d’una llarga i fructífera trajectòria conjunta de recerca en medicina perioperatòria a l’Hospital de Sant Pau.

 

Veure article

 

Altres notícies:

Home Formulari Iframe