Ruta de navegació

Actualitat

null La Dra Ribas medalla dor de la SEFM

Actualitat
22/12/2020
La Dra. Ribas medalla d’or de la SEFM

La Dra. Montserrat Ribas, directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha rebut aquest desembre la medalla d’or de la Sociedad Española de Física Médica (SEFM), màxima distinció d’aquesta institució.

La Dra. Ribas és llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona,  Diplôme d’Études Approfondies en “Physique Radiologique” per la Universitat Paul Sabatier de Toulouse, doctora en Física per la Universitat de Sevilla i especialista en Radiofísica Hospitalària. Ha desenvolupat la seva tasca professional a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, com a directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció (HSCSP) des de 1994.

Ha estat vice-presidenta (1979-1981) i posteriorment presidenta (1987-1992) de la SEFM, representant a aquesta societat en diversos fors internacionals. Va participar en la fundació de l’European Federation Organization for Medical Physics (EFOMP) (1980). Membre, representant de la SEFM, del “Professional, Education and Training Committee” de l’EFOMP (1989-1994).

Ha participat en projectes europeus sobre “Quality Assurance in Radiotherapy” i com experta en diversos cursos i reunions de l’Organisme Internacional de Energía Atómica (OIEA) en el camp de Radioteràpia. Membre de la Comisión Nacional de Radiofísica Hospitalaria des de 1995 i presidenta d’aquesta Comissió (2005-2014).

Membre del comitè científic de diversos congressos nacionals e internacionals (1993-2018) i investigadora principal de diversos projectes FIS que s’han atorgat al Servei de RFRP (HSCSP) (1994-2019).