Notícies de l’Hospital de Sant Pau
La Marató impulsa 43 projectes sobre el càncer en la inversió anual en recerca més gran de la seva història
Ahir, 30 d’octubre, es van entregar els diplomes als 96 equips de recerca sobre el càncer, que rebran els 15 milions d’euros recaptats per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio de 2018. Enguany Sant Pau va tenir l’honor de fer l’agraïment públic a través de la Dra. Virtudes Céspedes, coordinadora del grup de recerca d’Oncologia Ginecològica i Peritoneal de l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau.
Rebran ajuts els següents grups de recerca (https://www.ccma.cat/tv3/marato/projectes-financats/2018/1630/) entre ells dos de Sant Pau:
”Indicadors genòmics per a la predicció de la recurrència i la metàstasi en càncer endometrial”
Dra. María Virtudes Céspedes Navarro, Grup de recerca d’Oncologia Ginecològica i Peritoneal. l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau.
”Nanomedicines humanitzades selectivament dirigides a matar les cèl·lules tumorals CXCR4+ pel tractament de la Leucèmia Mieloide Aguda”
Dr. Jordi Sierra, Grup de recerca Hematologia Oncològica i Transplantament. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau- IRHSCSP Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
La inversió en recerca més gran de la història de la Fundació
Els 15 milions d'euros recaptats en l'edició 2018 de La Marató permeten a la Fundació fer la inversió anual més gran en recerca de la història. Els 96 equips premiats treballaran durant els pròxims tres anys per trobar més respostes al càncer, una malaltia que, malgrat els grans avenços fets en els últims anys, continua tenint una incidència molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones en tindran al llarg de la seva vida.
Els 43 projectes premiats, d'acord amb la decisió del Patronat i a proposta de la Comissió Assessora Científica, són els que han resultat més ben valorats dels 192 candidats presentats a la convocatòria d'ajudes. L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, AQUAS, del Departament de Salut, va coordinar un procés d’avaluació internacional en què 149 experts en càncer van valorar els treballs en funció de la seva qualitat i metodologia, rellevància científica, sanitària i social, i valor innovador, entre d'altres. El 2024, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.