Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau implementa una plataforma dimpressio 3D per al tractament de malalties cardiovasculars

Actualitat
30/10/2019
Sant Pau implementa una plataforma d'impressió 3D per al tractament de malalties cardiovasculars


El Servei de Cardiologia, de Cirurgia Cardíaca i de Cirurgia Vascular de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han posat en marxa una plataforma transversal d'impressió 3D amb equips d'última generació orientada a la investigació, docència i aplicació clínica com a suport a procediments d'alta complexitat en l'àmbit cardiovascular. La plataforma compta amb el suport, a través del Servei de Cardiologia, del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa - Cardiovascular (CIBERCV) i de l'Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau.
 


Aquesta tecnologia ja s'ha aplicat fins el moment per al tractament de 3 pacients del Servei de Cirurgia vascular, 5 pacients del Servei de Cirurgia i 6 pacients sotmesos a procediments d’intervencionisme en cardiopaties estructurals complexes amb excel·lents resultats. L'últim cas, es tracta d'un pacient ingressat en estat crític per una complicació greu d'un infart agut de miocardi amb trencament cardíac. La impressió del cor va proporcionar una informació única i molt detallada del problema, que va permetre als cirurgians cardíacs individualitzar el tipus de cirurgia i reparar de manera satisfactòria el cor danyat aconseguint una evolució favorable del pacient.

L'anàlisi d'imatges biomèdiques i la impressió 3D estan revolucionant la manera de comprendre i planificar procediments mèdics complexos. Disposar la informació anatòmica tridimensional, prèvia a procediments quirúrgics, permet un coneixement més precís i tangible de la patologia i la personalització de la cirurgia d'acord a les característiques anatòmiques de cada pacient. D'aquesta manera, el cirurgià pot explicar millor al pacient l'acte quirúrgic que ha de realitzar-li i alhora facilita de manera important la seva tasca, i pot planificar l'abordatge i preveure les possibles dificultats que es pot trobar. Aquest avanç tecnològic està encaminat a millorar els resultats de la cirurgia i evitar complicacions.