Despres del suicidi Associacio de Supervivents DSAS presenta la campanya Obre els ulls Apropat Parla amb motiu del Dia Mundial de la Prevencio del Suicidi
L’Associació Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) presenta la campanya “Obre els ulls. Apropa’t. Parla” en la que voluntaris de la DSAS, supervivents a la mort per suïcidi, oferiran al públic informació sobre prevenció del suïcidi. Ho faran a les portes de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, centres compromesos amb la seva prevenció.
L’any 2019 van morir per suïcidi 3.671 persones i des de l’any 2008, és la primera causa de mort externa, per sobre dels accidents de trànsit. Això vol dir que a Espanya cada dia moren més de 10 persones per suïcidi.
El suïcidi és una mort ignorada socialment, que encara suscita temors enormes, ignorància incomprensible i sobretot un terrible silenci que recau amb tot el seu pes sobre els que han sofert una pèrdua per aquesta causa. Ningú que hagi mort a causa del suïcidi no es mereix que es resumeixi la seva vida per aquest acte final. No hi ha ningú que sigui simplement suïcida, això és una reducció injusta, fruit de la ignorància i el temor.
Parlar del suïcidi és la millor manera de prevenir-lo, i també parlar de les seves conseqüències, de l’enorme quantitat de patiment i dolor que recau sobre els supervivents, aquest és el sentit de la campanya “Obre els ulls. Apropa’t. Parla”, perquè pot fer comprendre a la societat que cal canviar els punts de vista sobre aquest greu problema.
Després del Suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS), entitat pionera en aquest àmbit que ha ofert atenció a més de 2.800 supervivents, té com a objectiu donar suport a qui ho necessiti per afrontar el dol; va néixer fa més de 9 anys amb el suport del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau, amb el propòsit de contribuir a un canvi en la forma de parlar del suïcidi i de les seves terribles conseqüències i perquè millorin els sistemes de prevenció.
La DSAS treballa amb perseverança en les tasques necessàries per a la prevenció de forma complementària amb els professionals de la salut: trencant amb les falses creences i els mites entorn del suïcidi, deixant de banda l’estigma, oferint suport per a un procés de dol saludable en una població de risc que no troba els recursos professionals que necessita.
Subscriu-te al butlletí