Ruta de navegació

Actualitat

null El Dr Javier Briones parlara de les terapies CART contra el cancer en els Debats CaixaResearch

Actualitat
19/01/2023
El Dr. Javier Briones parlarà de les teràpies CAR-T contra el càncer en els Debats CaixaResearch

El proper 31 de gener a les 19 hores, el Dr. Javier Briones, cap de la Unitat d’Hematologia Clínica del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau i director del Grup de recerca d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica de l’IIB Sant Pau, participa en el Debat de CaixaResearch “Què són les teràpies CAR-T contra el càncer?” per explicar les darreres novetats en aquest àmbit. El debat el moderarà la Beatriz Pérez, periodista especialista en sanitat i salut de El Periódico de Catalunya, i es retransmetrà en streaming i us hi podeu inscriure aquí

El grup de Dr. Briones ha liderat la creació del primer CAR-T a Europa per a pacients amb limfoma de Hodgkin clàssic i limfoma no-Hodgkin, una malaltia que afecta a 3 de cada 100.000 persones segons dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica. De fet, Sant Pau és un dels dos únics centres autoritzats a Catalunya per produir aquests tipus de medicaments.

Recentment també ha presentat amb èxit els resultats del primer assaig clínic CAR-T30 d’Europa, de producció pròpia, per al tractament d’aquest tipus de càncer en recidiva o refractari.   L’objectiu d’aquest estudi de Fase I, on hi han participat 10 pacients refractaris a tots els tractaments convencionals aprovats procedents de diverses comunitats autònomes i d'altres països europeus, ha estat la seguretat i establir la dosi òptima per a la Fase II de l’assaig. Els resultats obtinguts mostren que tots els pacients han mostrat una resposta favorable al tractament, mentre que un 50% ha tingut una resposta completa amb desaparició del limfoma, de manera que l’HSP-CAR30 té un excel·lent perfil de seguretat a les dosis administrades. 

En el Debat de CaixaResearch “Què són les teràpies CAR-T contra el càncer?”, juntament amb el Dr. Briones, també hi participarà el Dr. Manuel Juan, cap del Servei d’Immunologia en el Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, qui ha desenvolupat el primer CAR-T a Europa per al tractament del mieloma múltiple, que suposa el 10% dels càncers de medul·la òssia i és el segon càncer més comú de la sang.  

En el cicle de Debats de CaixaResearch, els experts mèdics i científics que reben ajuts de la Fundació “la Caixa”, a través del Programa d’Investigació, expliquen de primera mà les darreres novetats en el seu àmbit. Aquests debats són un punt de trobada entre la societat i els resultats de la recerca, les noves pràctiques mediques i els reptes actuals en salut i qualitat de vida. 

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat