El Dr. Saül Martínez-Horta, investigador del Grup de Malaltia del Parkinson i Trastorns del Moviment de l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau) i neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia del mateix Hospital, ha entrat a formar part de la Huntington Academy Project. Aquesta entitat internacional inclou diverses associacions i professionals europeus que treballen en aquest àmbit i té com a objectiu donar resposta a les necessitats concretes de les persones que pateixen aquesta malaltia neurodegenerativa.
La Huntington Academy Project és el resultat d’un treball en equip multidisciplinari on hi participen l’Associació Europea Huntington, l’Associació Espanyola Corea de Huntington, la Lliga Huntington Francophone Belge i l’Associació Búlgara Huntington, i la seva missió és ser una eina d’educació i capacitació que doni resposta a les nombroses llacunes identificades en l’atenció de la malaltia de Huntington i a partir de les experiències de la vida real d’aquestes persones.
El Dr. Martínez-Horta porta més de 15 anys dedicat a l’assistència i recerca de la malaltia de Huntington (MH), una patologia neurològica hereditària, minoritària i neurodegenerativa on un dels principals símptomes és la corea, un moviment continu i incontrolat en diferents parts del cos. Concretament, a la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau. També és un dels coordinadors de la consulta monogràfica dedicada a la MH a l’Hospital i també és director de la consulta de Neuropsicologia de malalties minoritàries amb trastorns del moviment des d’on es duu a terme el procés de consell genètic a persones de risc.
A banda, és coordinador del Grup de Treball de Fenotipus Cognitiu de la Malaltia de Huntington (EHDN), on també ha estat membre del comitè assessor científic i de bioètica de la mateixa xarxa. La seva implicació en la MH també l’ha dut a posar en marxa a l’Estat espanyol diferents programes de rotació internacional per a professionals llatinoamericans i a mantenir una estreta relació amb diferents associacions familiars de l’àmbit nacional i regional.