Ruta de navegació

Actualitat

null Psiquiatria de Sant Pau guardonada amb el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS

Actualitat
12/06/2023
Psiquiatria de Sant Pau guardonada amb el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS

Cinc facultatius de la Unitat de Trastorns Límit de Personalitat, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, han guanyat el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS (Sistema Nacional de Salut) en el marc del XXII Congrés Nacional i III Internacional de la Societat Espanyola de Psicologia Clínica – ANPIR, celebrat recentment a la Corunya.

L'article premiat: "Skills for pills: The dialectical-behavioural therapy skills training redueixes polypharmacy in borderline personality disorder", publicat a la revista Acta Psychiatrica Scandinavica, el signen el Dr. Joaquim Soler i  Elisabet Casellas, psicòlegs clínics; i el  Dr. David Almenta, la Dra. Ana Martín i Dr. Juan Carlos Pascual, psiquiatres; tots ells del Servei de Psiquiatria de Sant Pau. 

El trastorn límit de personalitat (TLP) és un trastorn mental greu i sovint associat a un funcionament psicosocial compromès, alta comorbiditat i un ús intensiu de recursos de la xarxa de salut mental. Malgrat que la polimedicació està desaconsellada en les principals guies clíniques, és un recurs habitual en la pràctica clínica. 

L'estudi realitzat a la Unitat de TLP de Sant Pau, amb el seguiment durant una dècada (del 2010-2020) de 377 pacients, suggereix que realitzar una intervenció grupal basada en teràpia dialèctica-conductual permetria reduir la càrrega de medicació en aquests pacients, especialment pel que fa als fàrmacs amb finalitat ansiolítica, contribuint així a fomentar la des-prescripció.