Actualitat

null Psoriasi

Actualitat
05/07/2024
La Dra. Anna López presenta al Congrés dels Diputats un decàleg per millorar l’atenció als pacients amb psoriasi

La Dra. Anna López, adjunta del Servei de Dermatologia de l’Hospital de Sant Pau, ha anat a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats com a coordinadora del Grup Espanyol de Psoriasi de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) i juntament amb l’associació de pacients Acció Psoriasi per presentar el manifest “PSOlucions: un decàleg de garanties en psoriasis”. El document recull les principals demandes de pacients i professionals, proposant un conjunt de deu mesures adreçades a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i garantir l’equitat en l’accés de tots els pacients a  una atenció integral. 

La psoriasi és una malaltia inflamatòria sistèmica crònica de la pell que afecta 1,1 milions de persones, el 2,3% de la població a Espanya. Tot i que els tractaments han evolucionat de forma considerable, les persones amb aquesta malaltia mostren nombroses necessitats encara no ateses. El manifest “PSOlucions: un decàleg de garanties en psoriasis” proposa deu mesures d’acció multidisciplinàries per millorar la qualitat de vida dels pacients i aconseguir l’equitat en la seva atenció integral al voltant de quatre àrees d’acció: política i conscienciació, procés i recursos assistencials, recerca i accés a la innovació, i implicació dels pacients i les societats científiques.

La Dra. Anna López ha subratllat especialment que “amb aquest manifest es vol que els responsables polítics reflexionin i s’impliquin en estratègies i mesures concretes per abordar el tractament de la psoriasi a Espanya. Busquem establir un marc clar per millorar l’atenció mèdica a les persones amb psoriasi i garantir que les seves necessitats siguin ateses adequadament i mantenint l’equitat”.

Decàleg de solucions propostes per millorar la qualitat de vida de les persones amb psoriasi i l’eficiència i l’equitat del SNS:

1. Promoure campanyes de conscienciació del SNS sobre la psoriasi

2. Generar iniciatives en els àmbits parlamentaris del país

3. Realitzar accions de sensibilització a nivell nacional

4. Promoure processos integrats d’atenció primària-hospitalària i equips multidisciplinaris d’excel·lència

5. Dotació de nous recursos per millorar el procés assistencial

6. Realitzar un monitoratge continuat del procés assistencial i dels resultats obtinguts

7. Creació d’una xarxa de recerca de referència en psoriasi per a tot el SNS

8. Garantir un accés àgil i homogeni a les innovacions que aportin valor afegit

9. Implementar programes de suport institucional a les associacions de pacients i fomentar el seu apoderament i corresponsabilitat

10. Participació de les societats científiques i dels representants de pacients en la presa de decisions a nivell meso y macro gestió

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat