Sant Pau, al comitè organitzador del Sixth International Joint Meeting on Thoracic Surgery
Aquesta setmana Barcelona acull el Sixth International Joint Meeting on Thoracic Surgery reunint al voltant de 300 professionals nacionals i internacionals experts en cirurgia toràcica, pneumologia i oncologia i també d’altres especialitats afins, com anestesiòlegs, fisioterapeutes toràcics i professionals d’infermeria. En aquesta sisena edició, dos dels membres del Comitè Organitzador són de l’Hospital de Sant Pau: el Dr. Juan Carlos Trujillo i el Dr. Josep Belda, director i coordinador científic del Servei Mancomunitat de Cirurgia Toràcica de l’Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, respectivament.
Aquesta trobada s’organitza cada tres anys al Foment del Treball de Barcelona i, aquesta sisena edició, té dos objectius clau: primer, proporcionar la millor i més recent evidència en diversos temes en l’àmbit de la cirurgia toràcica i l’oncologia; i, segon, revisar els detalls més rellevants dels nous procediments i tècniques. Al llarg de tres dies, el Programa Científic de la Sixth International Joint Meeting on Thoracic Surgery inclou conferències, seminaris, vídeo-fòrums, comunicacions orals, pòsters...
El càncer de pulmó, un dels eixos clau de la trobada
Un tema central del Programa Científic és el diagnòstic, estadiatge i tractament del càncer de pulmó, del que aquesta setmana s’ha celebrat el Dia Mundial. Segons el Dr. Trujillo, “és el tumor que més mata a tot el món. A Espanya, cada 20 minuts una persona mor per aquesta causa. I podem millorar els diagnòstics i les teràpies per augmentar la qualitat de vida dels pacients i els seus índexs de supervivència”.
El Dr. Trujillo és un dels dos co-coordinadors del programa CASSANDRA (Cancer Screening Smoking Cessation and Respiratory Assessment), un projecte pilot assistencial multicèntric impulsat fa un any des de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) per demostrar la viabilitat del cribratge a Espanya proporcionant l’evidència científica que reclama l’estratègia nacional de càncer per plantejar la implementació a tot el país d’un programa poblacional de cribratge. L’Hospital de Sant Pau va ser un dels primers centres en adherir-se a CASSANDRA i, actualment, el programa compta amb 10 centres reclutadors i quasi 300 pacients reclutats.
Trobada avalada per diverses societats científiques
El Sixth International Joint Meeting on Thoracic Surgery està avalat per diferents societats científiques: la European Society of Thoracic Surgeons (ESTS), la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), la Sociedad Española de Cirugía Torácica (SECT), i la Societat Catalana de Cirurgia Toràcica (SCC). A més, la trobada està acreditada pel Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) amb 24.0 crèdits europeus (ECMEC®).
Altres notícies:
-
20/11/2024Sant Pau, al comitè organitzador del Sixth International Joint Meeting on Thoracic SurgeryLlegir notícia
-
20/11/2024Donant PuntadesLlegir notícia
-
20/11/2024El Programa de Sant Pau de prevenció i educació cardiovascular post alta després d’un primer infart redueix els reingressos i la mortalitatLlegir notícia
-
20/11/2024Urgències de Sant Pau, guardonada als Premis Best in Class 2024Llegir notícia