Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

null 15 de març – Dia Mundial del Son

Publicador de continguts
14/03/2024
15 de març – Dia Mundial del Son

En el Dia Mundial del Son d’aquest 2024 s’ha volgut posar el focus en l’equitat del son, és a dir, en les diferències que afecten al descans de les persones segons les diverses circumstàncies que les envolten: si viuen en un entorn rural o urbà, la seva ubicació geogràfica, el país de procedència, el sexe i el gènere, l’edat, etc.

A l’Hospital de Sant Pau, la Unitat del Son, que pertany al Servei de Pneumologia, treballa dia a dia per oferir la millor assistència als seus usuaris. Està acreditada per la SEPAR (Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica) com a Unitat Multidisciplinar d'alta complexitat amb el qualificatiu associat d’excel·lència, i el seu equip professional està altament qualificat per tractar els trastorns del son dels seus pacients. A més, treballa en coordinació amb els CAPs de l’àrea de referència col·laborant en diversos projectes i iniciatives como mejorar el cribaje de trastornos respiratorios del sueño desde la atención en Primaria.

Se sap que factors com l’estrès, l’excés de feina o la falta d’un espai adequat per a un bon descans poden afectar a la qualitat i la quantitat del son. I això ho pateixen especialment les dones i les persones grans.

En el cas de les dones, el biaix de gènere ha fet que les seves especificitats estiguin poc estudiades. Però hi ha evidència sobre les diferències biològiques i hormonals (cicle menstrual, embaràs, menopausa...) i diferències en el rols de gènere (una major càrrega de responsabilitats familiars i laborals) que tenen una conseqüència directa sobre el seu descans.

Per altra banda, a mesura que envellim, experimentem canvis en la qualitat del son a causa de factors fisiològics, malalties neurològiques, fàrmacs o de l’estil de vida.

La Unitat del Son de Sant Pau és un dels equips amb més experiència de Barcelona i com a tal actua com a referent per altres centres. Un dels seus objectius és donar resposta a les necessitats específiques dels usuaris. Per aquest motiu que s’està incorporant una línia d’investigació amb perspectiva de gènere i es tracten els trastorns del son en persones grans amb les particularitats que requereixen.

El proper divendres dia 15 de març tindrà lloc al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital una jornada divulgativa liderada per la Unitat del Son de Sant Pau.

Taules informatives de 9.30h a 13h.

Xerrada divulgativa a les 11h on es tractaran:

-Els trastorns del son en la dona, a càrrec d’Ariadna Farré (Pneumologia).

-Els trastorns del son en les persones grans, a càrrec de la Sandra Giménez, neurofisiòloga de la Unitat del son de Sant Pau.

Us hi esperem!

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle