Ruta de navegació

Document de Voluntats Anticipades (DVA)

Document de Voluntats Anticipades (DVA)
Document de Voluntats Anticipades (DVA)

El document de voluntats anticipades (DVA), també denominat testament vital, és un document dirigit al metge o metgessa responsable, en el qual una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa les instruccions a tenir en compte quan es trobi en una situació de malaltia, en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat en relació a l’acte assistencial. El document també serveix per designar un representant que actuï com a interlocutor/a vàlid/a amb el metge/metgessa o l'equip sanitari, en el cas que la persona pacient no pugui expressar la seva voluntat per ella mateixa.

L'objectiu del DVA és mantenir el respecte a les decisions personals dels pacients, preservar la seva autonomia a l'hora de decidir sobre la seva salut, la qual cosa constitueix un dret avalat ètica i legalment,  i augmentar la seguretat dels professionals a l'hora de respectar-les.

Aquest document s'ha de formalitzar, a través de notari o davant de tres testimonis en un Servei d’Atenció a l’Usuari.

Cal incorporar-lo a la història clínica del pacient. Si es visita al nostres hospital, nosaltres ens encarreguem de fer aquest tràmit.

Per tal de facilitar-ne l'accés als professionals que l'hagin de tenir en compte, el DVA es pot inscriure al Registre de voluntats anticipades del Departament de Salut. D'aquesta manera el document queda incorporat a la Història Clínica Compartida de Catalunya del pacient i també es pot visualitzar a la resta de l'Estat espanyol via  Registro Nacional de Instrucciones Previas.

La inscripció al registre és totalment voluntària i encara que no es faci la inscripció, sempre i quan es compleixin els requisits establerts per la llei (formalització davant notaria o tres testimonis), el DVA serà vàlid.

Cliqueu aquí per veure més informació

Contacte SAU

Contacte
Ubicació

Hospital de Sant Pau
Vestíbul de la planta 0 

Correu electrònic
atenciousuari@santpau.cat
Horari

Horari durant l’any
Atenció personalitzada
De 8 a 17 hores de dilluns a dijous i de 8 a 14 hores els divendres

 

Horari d’estiu: del 15 juliol al 31 agost
Atenció personalitzada
De dilluns a divendres de 8 a 15h

 

Atenció fora d’aquests horaris
Ens pot deixar el missatge en el contestador automàtic i ens posarem en contacte

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí