Noticias del Hospital de Sant Pau
El proper 31 de gener a les 19 hores, el Dr. Javier Briones, cap de la Unitat d’Hematologia Clínica del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau i director del Grup de recerca d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica de l’IIB Sant Pau, participa en el Debat de CaixaResearch “Què són les teràpies CAR-T contra el càncer?” per explicar les darreres novetats en aquest àmbit. El debat el moderarà la Beatriz Pérez, periodista especialista en sanitat i salut de El Periódico de Catalunya, i es retransmetrà en streaming i us hi podeu inscriure aquí.
El grup de Dr. Briones ha liderat la creació del primer CAR-T a Europa per a pacients amb limfoma de Hodgkin clàssic i limfoma no-Hodgkin, una malaltia que afecta a 3 de cada 100.000 persones segons dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica. De fet, Sant Pau és un dels dos únics centres autoritzats a Catalunya per produir aquests tipus de medicaments.
Recentment també ha presentat amb èxit els resultats del primer assaig clínic CAR-T30 d’Europa, de producció pròpia, per al tractament d’aquest tipus de càncer en recidiva o refractari. L’objectiu d’aquest estudi de Fase I, on hi han participat 10 pacients refractaris a tots els tractaments convencionals aprovats procedents de diverses comunitats autònomes i d'altres països europeus, ha estat la seguretat i establir la dosi òptima per a la Fase II de l’assaig. Els resultats obtinguts mostren que tots els pacients han mostrat una resposta favorable al tractament, mentre que un 50% ha tingut una resposta completa amb desaparició del limfoma, de manera que l’HSP-CAR30 té un excel·lent perfil de seguretat a les dosis administrades.
En el Debat de CaixaResearch “Què són les teràpies CAR-T contra el càncer?”, juntament amb el Dr. Briones, també hi participarà el Dr. Manuel Juan, cap del Servei d’Immunologia en el Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, qui ha desenvolupat el primer CAR-T a Europa per al tractament del mieloma múltiple, que suposa el 10% dels càncers de medul·la òssia i és el segon càncer més comú de la sang.
En el cicle de Debats de CaixaResearch, els experts mèdics i científics que reben ajuts de la Fundació “la Caixa”, a través del Programa d’Investigació, expliquen de primera mà les darreres novetats en el seu àmbit. Aquests debats són un punt de trobada entre la societat i els resultats de la recerca, les noves pràctiques mediques i els reptes actuals en salut i qualitat de vida.
Otras noticias:
-
20/12/2024Convocatòries 2024Leer noticia
-
17/12/2024A Sant Pau, aquest Nadal, apropem-nos mésLeer noticia
-
17/12/2024La Dra. Susana Martínez, directora de la Unitat de Cures Pal·liatives de Sant PauLeer noticia
-
16/12/2024Ja et pots presentar a la convocatòria de llocs resultants de la Fase 3Leer noticia