Cursos i activitats Cirurgia Plastica

Cursos i activitats

;

Barcelona Breast Meeting 2016

Després de l'èxit de les anteriors edicions, l'equip de cirurgia plàstica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l'Hospital del Mar organitzarà una nova edició del Barcelona Breast Meeting per posar en comú els avenços i les noves tècniques de cirurgia plàstica, estètica i reparadora.

A través d'un programa innovador, es discutiran els nous procediments i també es tractarà amb atenció la qualitat de vida dels pacients després del càncer.

Mitjançant cirurgies en directe i el diàleg cara a cara entre assistents i ponents, la nostra voluntat és seguir compartint l'experiència i crear nou coneixement que ens permeti assolir l'excel·lència en la cirurgia plàstica i reparadora per millorar la qualitat de vida de les pacients.

 

Anteriors

3r Simposi Internacional de Reconstrucció genitourinària

L'equip de cirurgia plàstica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona va contribuir durant el 3r Simposi de Reconstrucció Genitourinària amb la presentació de les noves tècniques i coneixements d'aquesta especialitat. Els experts internacionals reunits per la Fundació Puigvert  l'Hospital de Sant Pau van posar de manifest que l'abordatge de la cirurgia de reconstrucció genitourinària amb un equip multidisciplinari suposa millores considerables en els resultats funcionals.

El Simposi es va celebrar paral·lelament dins del programa d'estudis del Màster Internacional de Microcirurgia Reparadora que organitza el Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital i que va permetre als alumnes conèixer amb més profunditat les tècniques més importants en el tractament de la cirurgia reparadora genitourinària.

La tercera edició del Simposi Internacional de Reconstrucció Genitourinària es va centrar en la reconstrucció oncològica i de malformacions congènites com el micropenis, una malformació que molt sovint provoca afectacions psicològiques als pacients. Així mateix, en l'acte que va reunir líders de les grans escoles europees d'aquesta disciplina, es van realitzar diverses cirurgies: reconstrucció de penis amb teixit propi de l'avantbraç; correcció quirúrgica de penis enterrat; vasectomia amb reanastomosi dels vasos deferents amb microcirurgia; implantació de pròtesis peniana després fel·loplàstica amb anestèsia local.

L'èxit del simposi demostra la consolidació de la Unitat de Reconstrucció de la Fundació Puigvert i l'Hospital de Sant Pau, que es va crear el 2004 i que compta amb andròlegs, uròlegs, uròlegs pediàtrics, cirurgians plàstics, endocrinòlegs i psicòlegs.


Barcelona Breast Meeting 2014

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l'Hospital del Mar va organitzar del 5 al 7 de març de 2014 el Barcelona Breast Meeting 2014, on més de 300 especialistes van debatre els avenços en cirurgia reparadora i estètica de la mama.

El congrés va consistir en ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es van presentar les tècniques més noves i actuals de la cirurgia de la mama per optimitzar els resultats, reduir complicacions i promoure la investigació i el desenvolupament en aquest àmbit de la cirurgia plàstica.

Durant el Barcelona Breast Meeting 2014 es va presentar per primera vegada a l'estat espanyol una nova tècnica de reconstrucció mamària que consisteix en aprofitar l'excés de teixit de la part abdominal sense necessitat de microcirurgia ni tècniques d'alta complexitat complementada amb la transferència de greix i cèl·lules mare per recrear altra mama amb la mínima morbiditat per la pacient.

 

3r Simposi Internacional sobre el tractament del Limfedema

El 6 de Març de 2014, dins el marc del Barcelona Breast Meeting 2014, va tenir lloc la 3r Simposi Internacional sobre el tractament del Limfedema que va reunir a tots els grups metges del món que tracten aquest tipus de malaltia amb l'objectiu d'unificar les indicacions de les diferents tècniques per definir el tractament ideal per a cada pacient que pateix aquest tipus de malaltia tan invalidant.

Durant la conferència es va compartir el coneixement dels professionals, es van recollir dades dels pacients i dels resultats dels tractaments segons l'aplicació de diferents tècniques i es va aprofitar per promocionar la investigació multicèntrica en el tractament d'aquesta patologia.

Durant la 3r Simposi Internacional sobre el tractament del Limfedema, es va presentar una tècnica nova per tractar el Limfedema extrem per als pacients que no poden beneficiar-se de les tècniques reconstructores microquirúrgiques.

La tècnica va ser desenvolupada pel professor Hakan Bronson, de la Universitat de Malmö (Suècia) i es va presentar als assistents a través d'una retransmissió de cirurgia en directe durant la conferència.

 

Barcelona Breast Meeting 2013

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital va organitzar del 13 al 15 de març de 2013 el Barcelona Breast Meeting 2013. A la trobada van assistir més de 30 experts mundials juntament amb 300 professionals de la cirurgia plàstica, que conjuntament van debatre els avenços sobre la cirurgia reparadora i estètica de la mama.

Durant el congrés es van realitzar ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es van presentar les tècniques més actuals en l'àmbit de la cirurgia de la mama per optimitzar els resultats, reduir complicacions i promoure la investigació i el desenvolupament en aquest àmbit de la cirurgia plàstica. Les tècniques noves del moment com el PAP Flap i el Breast Sharing Technique van ser presentades pels seus creadors mitjançant una cirurgia en directe durant el congrés.


2a Conferència Europea de Supermicrocirurgia

La 2a Conferència Europea de Supermicrocirugia va tenir lloc a l'Hospital de Sant Pau els dies 1 i 2 de març de 2012.

Els experts internacionals que van assistir a l'esdeveniment van revisar els últims avenços en supermicrocirurgia, un tractament que cada vegada s'empra més en la cirurgia del limfedema i que comença a utilitzar-se en camps com la reanimació facial.

Les discussions van posar en relleu els avenços d'aquesta tècnica que utilitza un microscopi per rehabilitar els canals limfàtics afectats, tot i que també es va posar de manifest la necessitat de seguir investigant per afrontar els nous reptes de la cirurgia limfàtica com noves tècniques que permetin la prevenció i el tractament del limfedema.

 

6a Conferència de Cirurgia Plàstica. Avenços en la Cirurgia de Cap i Coll

Del 2 al 4 de març de 2011 va tenir lloc a l'Hospital de Sant Pau la 6a Conferència de Cirurgia Plàstica. Avenços en la Cirurgia de Cap i Coll, on es van congregar especialistes de tot el món i es van presentar els últims avenços i tècniques de cirurgia estètica i reparadora en l'àrea de cap i coll.

Aquest congrés va ser precedit pel Workshop on Lymphatic Surgery en què els millors especialistes en el tractament del limfedema presentar les ultimes innovacions en el tractament de la patologia.

Durant el curs internacional van assistir més de 200 cirurgians de 20 països diferents.

 

1a Conferència Europea de Supermicrocirurgia

Durant la 1a Conferència Europea de Supermicrocirurgia celebrada els dies 4 i 5 de març de 2010, es va presentar una nova tècnica quirúrgica pionera desenvolupada al Japó pel Dr. Isao Koshima i que permet curar el limfedema en  la majoria dels seus casos.

L'anastomosi per enllaçar els vasos limfàtics superficials amb les venes subdèrmiques amb microcirurgia posa de manifest que es pot curar el limfedema. Aquest grup de japonès va presentar la tècnica a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital del Mar, que ja la practiquen amb normalitat als pacients afectats pel limfedema.

 

5a Conferència de Penjalls perforants

La 5a edició de la trobada sobre Penjalls Perforants va tenir lloc a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau del 4 al 6 de març de 2009. En aquesta ocasió, el debat es va focalitzar al voltant de la cirurgia reparadora de la mama.

Temes com els procediments primaris o secundaris del tractament, com millorar l'estètica de les cicatrius, les noves tècniques en reconstrucció mamària, com evitar problemes i una optimització dels resultats van ser tractats durant els tres dies del congrés.

 

4a Conferència de Penjalls Perforants

La 4a conferència de penjalls perforants que es va celebrar a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l'Hospital del Mar va tenir lloc els dies 29 i 30 de novembre de 2007. La trobada va ser una excel·lent oportunitat per discutir i posar en comú les noves tendències en la transferència de teixits propis del cos per als processos quirúrgics.

Les ponències impartides pels millors especialistes de tot el món en l'àmbit de la cirurgia plàstica i les discussions amb els ponents van permetre analitzar amb profunditat les noves tècniques reparadores així com parlar del tractament del limfedema secundari al càncer de mama.

Contacte i ubicacio Cirugia Plastica

Contacte
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Sant Quintí, nº 89
08041 Barcelona

 

Telèfon: 93 291 90 00

Fax: 93 556 56 07

Correu electrònic: cir_plastica@santpau.es

 

Hospital del Mar

Passeig Marítim 25-29
08003 Barcelona

Telèfon: 93 248 39 71

Fax: 93 248 33 13

Correu electrònic: hospitaldelmar@parcdesalutmar.cat

www.parcdesalutmar.cat

Project Manager European School of Reconstructive Microsurgery

Elena Mohedano
Correu electrònic: elena.mohedano@uab.es
Telèfon: 00 34 93 5565505