Ruta de navegació

Actualitat

null Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau

Actualitat
25/07/2023
Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau

Al llarg de tot l’agost, a Sant Pau es seguiran duent a terme diverses activitats a l’interior del nostre centre, que durant l’estiu actua com a refugi climàtic contra la calor per als nostres usuaris. I recorda, quan puja la temperatura, tingues cura. 

Durant els mesos de juliol i agost, i especialment quan arriba una onada de calor, el termòmetre arriba a temperatures molt altes, unes circumstàncies que poden posar en perill la salut de moltes persones. Per això, al llarg de la temporada d’estiu, l’Hospital de Sant Pau actua per als seus usuaris i també per a la seva àrea d’influència com a refugi climàtic, posant a disposició de la nostra comunitat un espai segur on resguardar-se de la calor. 


Després de la bona acollida que han tingut les activitats del mes de juliol, aquest agost seguim amb més propostes al calendari. Els professionals de Serveis i Unitats de l’Hospital oferiran diverses activitats als nostres usuaris en les que els experts explicaran mesures de prevenció i també es duran a terme activitats d’entreteniment i divulgació. 


Totes elles tenen lloc al vestíbul de Sant Pau. A continuació us detallem l’agenda del mes d’agost perquè no us en perdeu ni una!


•    MESURES DE PREVENCIÓ – tots els dimarts i dijous a les 11:30h
A mesura que ens anem fent grans, és important prestar una atenció especial a la nostra salut per mantenir-nos actius i gaudir d'una vida plena. La prevenció és la clau per evitar o minimitzar els problemes de salut relacionats amb l'edat. Gràcies a la col·laboració de la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna podràs assistir a diverses xerrades cada dimarts i dijous on parlarem de consells preventius.
*Excepte dimarts 15 d’agost


•    PREVENCIÓ I ACTIVITAT FÍSICA - dijous 3 d’agost a les 11.30h
Xerrada en la que el Servei de Medicina Física i Rehabilitació conjuntament amb la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna explicaran diferents estratègies i exercicis per a persones de la tercera edat, ja que les caigudes poden ser causa de lesions greus. També es tractaran aspectes ergonòmics per a millorar la salut general.


•    BINGO MUSICAL - dilluns 7 d’agost a les 11:30h
Encara no coneixes els bingos musicals? Comença a sonar la música, de qualsevol època i estil, i els participants han de relacionar la cançó amb alguna de les imatges que apareix al cartró. Així, posant en funcionament la memòria i exercitant les capacitats cognitives, passem una estona entretinguda i divertida. Seràs capaç d’identificar totes les cançons? 


•    SEMPRE EN FORMA -  dilluns 21 d’agost a les 11:30h
La Fundació Avismón us convida a realitzar una activitat amb exercicis adaptats per a persones grans, ja sigui assegudes o bé dempeus. L’activitat física al llarg de la vida és important i té una clara incidència positiva a l’hora d’allargar l’autonomia personal en el temps. Us hi esperem!


•    CONEIX LA NOSTRA HISTÒRIA - divendres 25 d’agost a les 11:30 h
Recorregut històric sobre l’Hospital de Sant Pau, el seu edifici i diferents esdeveniments destacats relacionats amb l’hospital. Vine i participa!