Ruta de navegació

Actualitat

null Dia Internacional de la Llevadora

Actualitat
04/05/2023
Dia Internacional de la Llevadora

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Llevadora, una data on es reconeix la tasca d’aquelles professionals sanitàries que, amb una actitud científica responsable, proporcionen atenció integra a la salut sexual i reproductiva de la dona i el seu entorn. L’Hospital de Sant Pau compta 49 llevadores repartides entre l’Hospital i l’ASSIR, que treballen per acompanyar a la dona en totes les etapes de la vida: pubertat, edat adulta o maduresa.

La celebració del Dia Internacional, promogut per la Confederació Internacional de Llevadores (ICM, per les seves sigles en anglès), té com a objectiu fer valdre la important tasca de les llevadores com a referents en la cura de la salut sexual i reproductiva.

La llevadora és un perfil indispensable i expert en els serveis de l’atenció a la salut sexual i reproductiva, i la seva funció va més enllà de controlar i fer un seguiment de l’embaràs normal i acompanyar la dona en el moment del part i durant el postpart. Desenvolupa, a més, una tasca important en l'assessorament i l'educació per a la salut, no sols per a la dona, sinó també al si de les seves famílies i de la comunitat.

 

Més informació sobre el dia Mundial de la Llevadora