Ruta de navegació

Actualitat

null El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane

Actualitat
14/09/2023
El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane

El Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat nomenat membre emèrit de la xarxa internacional Cochrane. El nomenament ha tingut lloc en el congrés anual de la institució que s’ha celebrat a Londres coincidint amb els 30 anys de la seva creació. 


Cochrane és una xarxa internacional independent d’investigadors, professionals, pacients, cuidadors i persones interessades per la salut fundada el 1993 amb l’objectiu de transformar la manera com es prenen les decisions en l’àmbit de la salut. Els més de 100.000 membres i seguidors que té a més de 190 països de tot el món treballen coordinats per produir revisions sistemàtiques i altra informació sanitària fiable i accessible sense finançament comercial ni altres conflictes d'interessos. Les revisions sistemàtiques de la xarxa es publiquen a la Biblioteca Cochrane i estan reconegudes internacionalment com l’estàndard de qualitat més alt pel que fa a l’atenció sanitària basada en l’evidència.


El Dr. Bonfill ha estat durant 25 anys director del Centre Cochrane Iberoamericà i de la Xarxa Cochrane Iberoamericana, que agrupa nombroses persones i institucions de 19 països d’aquesta regió. Al congrés, Xavier Bonfill va participar, juntament amb alguns fundadors de Cochrane com Sir Iain Chalmers, a la sessió plenària que es va centrar en la valoració històrica i personal dels orígens i dels reptes que té aquesta iniciativa.