Ruta de navegació

Actualitat

null Mes recerca a Sant Pau a traves del micromecenatge

Actualitat
28/08/2019
Més recerca a Sant Pau a través del micromecenatge

La Dra. Eugènia Mato i el Dr. Joan Carles Escolà-Gil, ambdós investigadors de l’IIB Sant Pau, lideren un projecte de micromecenatge amb l’objectiu final de generar un model experimental de càncer epitelial de tiroide de mal pronòstic per testar noves estratègies terapèutiques. Tota la recaptació d’aquesta campanya anirà destinada a completar els estudis in vitro en models cel·lulars humans.

En aquest enllaç trobareu el resum del projecte de recerca: https://www.precipita.es/proyecto/colesterol-y-cancer-de-tiroides.html

Col·labora amb el projecte: https://ciencia.precipita.es/tiroides

Són cinc els grups de recerca de l’IIB Sant Pau que participen en el projecte de micromecenatge: El Grup d’endocrinologia, diabetis i nutrició, el Grup de bases metabòliques del risc cardiovascular, el Grup de cirurgia general i digestiva, el Grup d’investigació clínica en oncologia i el Grup de patologia molecular del càncer.

Els científics de Sant Pau volen donar continuïtat al projecte de recerca que van iniciar fa quatre anys i que s’ha publicat recentment a la prestigiosa revista Scientific Reports, en el qual es demostra el paper que té el colesterol i un dels seus principals metabòlits, el 27-hidroxicolesterol (27HC) en el creixement del tumor de tiroide, així com en la seva agressivitat.

Aquest projecte de micromecenatge es posa en marxa gràcies al suport de la plataforma PRECIPITA de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT), la qual té com a objectiu crear punts de trobada entre els investigadors, la societat i les persones interessades en la ciència.

Article de referència: “Cholesterol and 27-hydroxycholesterol promote thyroid carcinoma aggressiveness”. Giovanna Revilla, Monica de Pablo Pons, Lucía Baila-Rueda, Annabel García-León, David Santos, Ana Cenarro, Marcelo Magalhaes, R. M. Blanco, Antonio Moral, José Ignacio Pérez, Gerard Sabé, Cintia González, Victoria Fuste, Enrique Lerma, Manuel dos Santos Faria, Alberto de Leiva, Rosa Corcoy, Joan Carles Escolà-Gil & Eugenia Mato. Scientific Reports 2019