Ruta de navegació

Actualitat

null Que llegeixen els nostres professionals?

Actualitat
20/04/2023
Què llegeixen els nostres professionals?

Amb motiu de Sant Jordi hem consultat als nostres professionals què els hi agrada llegir. Voleu saber quins són els seus llibres preferits?

Durant la setmana de Sant Jordi, a Sant Pau s’hi duen a terme diverses activitats que apropen la festa més literària als passadissos de l’Hospital. Perquè sabem que la cultura també cura.

A més de les lectures en viu del 18 d’abril, el punt de bookcrossing instal·lat a la cafeteria del públic, l’entrega de punts de llibre i roses al personal i als usuaris, hem volgut saber quines són les preferències literàries dels nostres professionals. Per això, els hem demanat que ens recomanin una lectura per aquest Sant Jordi i d’aquesta manera podem conèixer el vessant més cultural de la comunitat que forma Sant Pau.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la participació de professionals de Sant Pau, des d’Infermeria, Salut Laboral, Atenció a l’Usuari, l’Institut de Recerca o del Comitè de Direcció... entre d’altres. I hem rebut recomanacions de tota mena d’obres d’un ampli ventall de gèneres literaris: ficció i no-ficció, novel·la històrica o assaig més divulgatiu.

Des d’Atenció a l’Usuari, Jaume Osete recomana Ausencias y extravíos, de Yayo Herrero, una autora que intenta ajudar a comprendre millor els conflictes del món en el qual vivim. La infermera del Servei de Reumatologia, Susana Fernández, en canvi, proposa un viatge per la història amb El misterio del pergamino florentino, de Carlos Paytubí. El líder que no tenia cargo, de Robin Sharma, és una historia inspiracional sobre el lideratge i és també la recomanació de Jose Barragán, administratiu de la UCI. I Noemí Rotllán, investigadora de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha triat La vida contada por un sapiens a un neandertal, de Juan José Millás i Juan Luis Arsuaga, un diàleg entre un periodista i un antropòleg que explora el orígens de la nostra espècie.  

I això és només un petit tast, en aquest vídeo hi trobareu un recull complet de tots els suggeriments perquè pugueu triar el llibre que més us agrada per aquest Sant Jordi.