Ruta de navegació

Actualitat

null StPau participa estudi demostra depressió i ansietat son un risc independent control asma

Actualitat
09/01/2019
Sant Pau participa en un estudi que demostra com la depressió i l’ansietat són un risc independent en el control de l’asma

Aquestes associacions es van realitzar a l'inici del diagnòstic i als sis mesos, després d'un tractament només per a l'asma i realitzat per un especialista. Es van incloure 3.182 pacients asmàtics que van ser avaluats pels especialistes en pneumologia o al·lergologia, per mesurar el seu nivell de control de l'asma, el nivell d'ansietat i depressió.

Posteriorment, l'especialista va decidir el tractament dels pacients, els quals van tornar a ser avaluats als tres i sis mesos després de la primera consulta. D'aquesta manera, el treball va evidenciar que a la primera consulta el 24 per cent dels malalts van ser diagnosticats d'ansietat, i el 12 per cent de depressió, de manera que les xifres d'ansietat eren més altes que les de la població general espanyola (9 per cent), encara que les de depressió eren similars.

Després de sis mesos, els investigadors van poder observar que tant l'ansietat com la depressió van millorar, al mateix temps que van evidenciar una millora de la funció pulmonar i del control de l'asma.