Breadcrumb

Tornar a Actualitat

Llistat Noticies titol

News from the Hospital de Sant Pau

Events

null Sant Pau participa en el Barcelona Health Hub Summit 2022

Events
25/10/2022
Sant Pau participa en el Barcelona Health Hub Summit 2022

En el BHH Summit 2022 s’ha presentat el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, creat recentment a partir del conveni de col·laboració entre l’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub. Concretament, la Dra. Mar Gomis, directora del Centre i de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, ha participat en el panell “Empowered Hospitals” per explicar l’aposta del Centre per la tecnologia puntera, la transformació digital i el desenvolupament de solucions tecnològiques aplicades a la sanitat.

 

En aquest panell, juntament amb la Dra. Mar Gomis, també hi han participat altres hospitals i empreses de Barcelona. Cal destacar que el BHH Summit 2022, organitzat pel Barcelona Health Hub al Recinte Modernista de Sant Pau, té com a objectiu resoldre reptes reals en l’àmbit de la salut a partir de diversos kick-off, keynote panels i grans oportunitats de crear networking i fent una ullada a les aliances i associacions que han esdevingut motor de progrés en les diferents indústries relacionades amb la salut digital, des d’startups fins a companyies d'assegurances, hospitals o farmacèutica.

 

És el cas del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, que constitueix una eina àgil i eficaç en l’avaluació de la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat clínica de solucions digitals i nous processos assistencials. També facilita l’adopció de tecnologies sanitàries innovadores plantejades per start-ups, empreses i entitats públiques del sector sanitari mitjançant l’acceleració dels seus processos de validació, i facilita la transferència de la tecnologia a l’entorn assistencial. A més, el Centre compta amb el suport de l’Institut de Recerca Sant Pau per dur a terme els assaigs clínics amb garanties de qualitat i seguretat.

 

El Centre aposta per la tecnologia puntera, la transformació digital i el desenvolupament de solucions tecnològiques aplicades a l’assistència sanitària. Per això, a més d’estar coordinat per la Unitat de Salut Digital de Sant Pau i de situar-se en un dels 10 hubs més influents d’Europa en salut digital com el Barcelona Health Hub, compta amb:

 

  • Un equip de professionals de la Unitat de Salut Digital per dur a terme la coordinació, incloent experts en informàtica, epidemiologia i estadística, tècnics d’innovació i bioenginyeria, entre d’altres.

 

  • Un Subcomitè d’Ètica d’Investigació Clínica i Tecnològica (CEICT), adscrit i sota dependència del Comitè d’Ètica d’Investigació amb medicaments (CEIm) de l’Hospital de Sant Pau, sota la direcció del nou president, el Dr. Robert Belvís, del Servei de Neurologia del centre. Aquest subcomitè, referent nacional, l’integraran membres experts especialitzats en innovació i solucions digitals, amb la funció principal d’avaluar i dotar de qualitat als estudis que s’executin.

 

  • Un Comitè Científic Assessor internacional per dissenyar l’estudi de validació de cada tecnologia avaluada. Estarà format per un grup de professionals de diferents àmbits (sanitaris, ètic-legal, transferència de la innovació, sistemes d’informació, epidemiologia i d’altres) als quals s’afegiran, en cada cas, professionals experts en la patologia i especialitzats en l’àrea clínica de validació. Alguns dels membres són el Dr. Òscar Garcia-Esquirol, director mèdic del Barcelona Health Hub, el Dr. Josep Estadella, ginecòleg del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau; la Dra. Iluminada Corripio, membre del Comitè directiu de la Xarxa d’innovació i recerca en Salut mental i tecnologies (TECSAM); la Dra. Rosa Antonijoan, directora del Servei de Farmacologia Clínica de Sant Pau i del Centre d'Investigació del Medicament (CIM) de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau; a més de Míriam Ors, cap de la Unitat de transferència i innovació i adjunta a la direcció de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau.

 

  • L'Institut de Recerca de l'Hospital, dirigit pel Dr. Jordi Surrallés, que aporta la seva experiència i expertesa en la gestió d'assajos clínics, el disseny d'estudis i la protecció de la propietat intel·lectual.

 

  • Una xarxa internacional d’Hospitals i agents validadors, que participarà en els estudis clínics de pilotatge de la tecnologia de forma coordinada per la Unitat de Salut Digital de Sant Pau i per Barcelona Health Hub, mitjançant el seu ecosistema d’empreses, i grups hospitalaris i farmacèutics. Aquesta xarxa permetrà assajar la tecnologia en diferents contexts clínics, culturals o socials i, alhora, assolir una mostra suficient de pacients com per portar a terme l’estudi de validació.

 

La Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau impulsa i finança la creació del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals.

 

Un procés de validació clínica amb cinc fases

El Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals es dirigeix a un ampli ventall de potencials col·laboradors: des d’hospitals fins a start-ups, entitats públiques i privades, entre altres organismes que vulguin accedir a un producte de validació clínica de tecnologia sanitària paquetitzat que consta d’un total de cinc fases diferents.

 

La primera etapa consisteix en un estudi de viabilitat que inclou una avaluació tècnica, mèdica, estadística, ètica-legal i econòmica, i després es completa amb les quatre fases de desenvolupament. En la segona es duu a terme una conceptualització de l’estudi clínic, és a dir, es dissenya, s’avalua per part del CEIT, es presenta als equips de treball i es gestionen els servidors i els permisos. En la tercera fase es realitza el monitoratge de l’estudi, amb un seguiment dels procediments i una recollida de dades. En la quarta es fa el tancament de l’estudi, amb l’anàlisi estadística, l’avaluació i la publicació dels resultats. I, finalment, en la cinquena, es treballa per facilitar l’adopció de la innovació. 

 

 

 

Other news:

Home Formulari Iframe-en