Breadcrumb

Tornar a Actualitat

Events

null Investigadors de lHospital de Sant Pau publiquen a The Lancet La cirurgia accelerada en pacients amb fractura de maluc es factible segura i te beneficis

Events
17/02/2020
Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a The Lancet: La cirurgia accelerada en pacients amb fractura de maluc és factible, segura i té beneficis

Investigadors de Sant Pau, dels Serveis Epidemiologia Clínica i Salut Pública (Ekaterine Popova), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (Julio de Caso, Aranzazu González i Angélica Millán), Anestesiologia i Reanimació (Rafael Anaya i Victoria Baños), així com del Servei d’Urgències (Leopoldo Higa-Sansone i Sergio Herrera-Mateo) han participat en la publicació dels resultats de l’estudi HIP-ATTACK (tractament quirúrgic accelerat versus procediment estàndard en fractures de maluc) a la revista The Lancet.  Es tracta d'un estudi que ha inclòs gairebé 3.000 pacients a tot el món per avaluar l'eficàcia de la intervenció quirúrgica accelerada en pacients amb fractura de fèmur.


L’estudi HIP-ATTACK és un assaig clínic internacional multicèntric que va aleatoritzar 2.970 pacients amb fractura de maluc a cirurgia accelerada o atenció estàndard, en 69 hospitals de 17 països. HIP-ATTACK és un estudi clau en una àrea de recerca important, de fet, es tracta del primer assaig clínic amb assignació aleatòria per al tractament quirúrgic d’aquesta mida.

La cirurgia accelerada no va suposar una reducció de la mort ni de les complicacions greus. No obstant això, es va descobrir que el temps accelerat per a la cirurgia (una mitjana de 6 hores després d’un diagnòstic de fractura de maluc), va donar lloc a menys risc de deliri, infeccions del tracte urinari, dolor de moderat a greu, així com una mobilització més ràpida del pacient i una durada inferior de l’estada hospitalària en comparació amb el tractament quirúrgic estàndard (una mitjana de 24 hores després d’un diagnòstic de fractura de maluc). A més a més, entre els pacients que tenien un valor del marcador de patiment miocàrdic (troponina) elevat, quan arribaven a l’hospital amb la fractura de maluc, la cirurgia accelerada va reduir el risc de mort en comparació amb l’atenció estàndard.
 
Els resultats d’aquest estudi donen suport a la importància de la cirurgia accelerada per tractar una fractura de maluc, ja que és factible, segura i té beneficis. A més a més, el menor risc de mort amb cirurgia accelerada en pacients amb troponines elevades en el moment de l’ingrés a l’hospital posa en dubte el dogma de l’optimització mèdica abans de la cirurgia.
 

L’estudi és una iniciativa del Population Health Research Institute  (Universitat de McMaster, Canadà: http://www.phri.ca/). A Espanya hi han participat 7 hospitals i s’han reclutat un total de 534 pacients. L’estudi ha estat coordinat a nivell nacional pel Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau — Centre Cochrane Iberoamericà.

L’article està disponible a: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30058-1/fulltext#seccestitle10

Home Formulari Iframe-en