News from the Hospital de Sant Pau
Un major coneixement de la Leucemia Linfocitica Cronica permetra dissenyar estrategies per curar potencialment a la gran majoria de pacients
El Grup Europeu de Leucèmia Limfàtica Crònica (ERIC - European Research Initiative on CLL), amb seu a l'Hospital de Sant Pau, va celebrar del 25 al 27 d'octubre la primera edició del seu Congrés Internacional amb l'objectiu d'actualitzar i aprofundir en els avenços més importants dels últims quatre anys amb la incorporació de nous tractaments per als pacients de Leucèmia Linfocítica Crònica. 400 professionals de diferents països europeus es van reunir amb l'objectiu d'actualitzar i aprofundir en els avenços més importants dels últims darrers anys, com és la incorporació a l'arsenal terapèutic de nous tractaments, així com la posada en comú dels diferents aspectes biològics de la Leucèmia limfocítica Crònica (LLC) que podrien ajudar a dissenyar millores en el maneig i tractament dels pacients.
"Hi ha hagut una gran revolució en el tractament de la LLC, derivat principalment d'un major coneixement de la biologia de la malaltia, de manera que s'han incorporat noves teràpies biològiques dirigides a dianes específiques que són clau per al desenvolupament de aquesta malaltia com ara són els inhibidors del receptor de cèl·lules B i antagonistes de la proteïna BCL-2 ", va explicar la doctora Carol Moreno.
"Per això la nostra pretensió amb la celebració del Congrés era donar l'oportunitat als professionals de disposar d'una actualització dels últims avenços esdevinguts en aquesta malaltia tant des del punt de vista clínic com biològic. La qual cosa reverteix de forma directa en els pacients, ja que un major coneixement de la biologia, pronòstic i els importants avenços en el tractament permetrà dissenyar estratègies terapèutiques adaptades al risc de cada pacient amb l'objectiu de curar potencialment a la gran majoria d'ells" va afegir la Dra. Moreno.
Més sobre l’ERIC
L'ERIC és un grup internacional que es dedica a abastar tots els aspectes de la LLC des del punt de vista biològic fins tractament, i malalties afins. Actualment està conformat per més de 1.000 membres tant d'Europa com d'altres països tals com Austràlia, Estats Units, o Israel. El grup, creat el 2001, ha treballat en la millora del diagnòstic de la malaltia ja sigui aprofundint en les tècniques de citometria de flux multiparamètrica com des del punt de vista de pronòstic amb el desenvolupament de projectes encaminats a l'estandardització de tècniques per a la detecció de mutacions de diferents gens com TP53 que prediu una resposta pobra a tractaments convencionals, sent necessari en aquest cas l'ús de fàrmacs biològics dirigits a inhibir la senyalització del receptor de cèl·lules B o bé antagonistes de BCL-2.
En aquest context, en el si del grup s'ha iniciat un projecte que es basa en la creació d'una base de dades europea que recull informació clínica i biològica de pacients amb diagnòstic de LLC amb l'objectiu de millorar el coneixement de la malaltia abastant des d'aspectes demogràfics fins a aspectes més clínics, incloent tractament.
Other news:
-
30/12/2024Els nens i nenes de Sant Pau reben la visita dels jugadors del primer equip de futbol masculí del FC BarcelonaRead news
-
20/12/2024Convocatòries 2024Read news
-
17/12/2024A Sant Pau, aquest Nadal, apropem-nos mésRead news
-
17/12/2024La Dra. Susana Martínez, directora de la Unitat de Cures Pal·liatives de Sant PauRead news