Ruta de navegació

Actualitat

null El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR

Actualitat
12/06/2023
El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR

El Dr. David de la Rosa, responsable de la consulta d’Infeccions Respiratòries del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha estat escollit nou president electe de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) en el marc del 65è Congrés de l’entitat, celebrat aquest cap de setmana a Granada. El Dr. de la Rosa assumirà de forma efectiva el seu nou càrrec el juny de 2024 substituint l’actual president. A més, cal destacar que diversos professionals de l’Hospital de Sant Pau han estat guardonats en la Convocatòria Beques SEPAR 2023 i en els Premis SEPARpacients 2023 que concedeix aquesta entitat.   

El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l’Hospital de Sant Pau ha rebut tres beques en diferents categories de les convocades per la SEPAR en el seu 56è congrés: 

•    La Dra. Patricia Peñacoba, adjunta del Servei, ha assolit un Ajut a la Investigació en la Categoria Investigador Novell, sent la investigadora principal del projecte “Utilitat del telemonitoratge en el procés d’adaptació a la ventilació mecànica domiciliària”. 

•    La Dra. Astrid Crespo, adjunta del Servei, ha aconseguit un Ajut a la Investigació en la  Categoria General, sent la investigadora principal del treball “Relació entre la malaltia cardiovascular en l’asma, els subtipus d’eosinòfils i biomarcadors de remodelat bronquial”. 

•    A la Dra. Ana Pardessus li han atorgat una Beca Becari de la SEPAR com a investigadora adscrita al projecte “Impacte de la manometria pleural en l’avaluació i tractament del vessament pleural maligne: assaig clínic pilot”.   

Sant Pau també ha rebut diversos Premis SEPARpacients 2023, uns guardons que tenen com a prioritat els indicadors de qualitat en l’atenció i de valor per al pacient: 

•    En la categoria d’Asma: la Dra. Elena Curto, adjunta del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, pel treball “Subtipus d’eosinòfils presents en l’esput induït de pacients amb asma persistent: Comparació entre asma al·lèrgica i no al·lèrgica”, en el qual hi han participat altres professionals de la Unitat de Malalties Inflamatòries de l’IIB Sant Pau, del Grup d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica del Laboratori d’Oncologia, Hematologia i Trasplantaments de l’IIB Sant Pau, la Unitat d’Al·lèrgia Pediàtrica del Servei de Pediatria de Sant Pau, i de la Secció d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d’Hebron. 

•    En la categoria de Cirurgia Toràcica: els integrants del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau, pel treball “Tractament quirúrgic del carcinoma broncogènic en pacients octogenaris: és la cirurgia una agressió inassumible o un tractament radical efectiu?”.   

•    En la categoria de Pneumologia Pediàtrica: la Dra. Gemma Garcia del Cerro, coordinadora de Pneumologia del Servei de Pediatria, pel treball “Efectivitat d’una plataforma digital per millorar l’adherència al tractament farmacològic i el control simptomàtic en nens i adolescents amb asma difícil de controlar: resultats preliminars”, desenvolupat amb professionals d’altres hospitals.  

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) agrupa més de 5.300 professionals de la salut respiratòria a l’Estat espanyol. El 56è Congrés ha reunit més de 2.000 inscrits i ha informat de les darreres novetats en malalties respiratòries. A més, s’han presentat més de 900 treballs científics, que han abastat totes les àrees de la Pneumologia.