Ruta de navegació

Actualitat

null El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposicio per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona

Actualitat
24/03/2022
El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposició per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona

El Recinte Modernista de Sant Pau acull, del 22 de març  fins al 8 d'abril, l’exposició ‘150 anys d’història de la Creu Roja a Barcelona’. Aquesta mostra compta amb el suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i  Sant Pau. L’exposició s’ha inaugurat avui, 25 de març, amb la presència el conseller de Salut, Josep Maria Argimon acompanyat de Manel Balcells, president del Patronat de la Fundació Gestió Sanitària i Adrià  Comella, director gerent de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Jordi Bachs i Josep Maria Forcada, de la Fundació Hospital de la Santa Creu i  Sant Pau; Josep Quitet, president  de Creu Roja a Catalunya, i Lidia Lanuza i Mercè Torres, presidenta provincial i presidenta local de la Creu Roja a Barcelona, respectivament.

 

 

 

Més informació

La mostra permet fer un repàs als principals fets viscuts per l‘organització al llarg d’aquest segle i mig a través d’objectes i documents històrics, fotografies i vídeos. D’aquesta manera, la Creu Roja vol oferir una visió retrospectiva de la seva història unida intrínsecament a les vicissituds de la societat, de les persones i del país al qual ha servit durant els moments més convulsos.

Amb aquesta exposició es pretén també retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

.


150 anys de la implementació a Catalunya

El 3 de juliol de 1872, a Barcelona, es va aprovar l’elecció de la Junta fundacional de l’organització. Mesos més tard, a Mataró, es va constituir la segona assemblea catalana de la Creu Roja, mentre que al desembre es va crear l’assemblea a la ciutat de Lleida. Aquesta va ser la gènesi de la implantació de la Creu Roja a Catalunya.

Per commemorar el 150è aniversari, al llarg de tot l’any es portaran a terme diverses activitats, com una exposició fotogràfica i una altra d’artística, diferents jornades, així com  actes de reconeixement al voluntariat i a persones i empreses sòcies, entre altres iniciatives.

Actualment, la Creu Roja a Barcelona compta amb 3.600 persones voluntàries i 55.000 socis que fan possible la seva tasca humanitària en els àmbits d’intervenció social, salut, atenció a la infància, socors, ocupació i cooperació internacional, entre d’altres.

En total, a tot Catalunya, l’organització està constituïda  per 90 assemblees comarcals i locals i rep el suport de 19.653 persones voluntàries i 226.948 persones i empreses sòcies.