Ruta de navegació

Actualitat

null El Servei de Reumatologia coorganitza un taller dinfiltracions per estudiants de Medicina de la UAB

Actualitat
09/03/2022
El Servei de Reumatologia coorganitza un taller d'infiltracions per estudiants de Medicina de la UAB

El Dr. Hèctor Corominas, director del Servei de Reumatologia i malalties autoimmunes de l'Hospital i president de la Societat Catalana de Reumatologia, va organitzar el Taller d'infiltracions, coordinat per la Dra. Berta Magallares, del mateix servei, i amb la participació d'altres especialistes, també de Reumatologia de Sant Pau. Per aquest taller han passat més de 100 estudiants de la UAB i és una iniciativa del Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM) i la Societat Espanyola de Reumatologia (SER).

La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) i el Consell Estatal d'Estudiants de Medicina (CEEM), porten col·laborant des de fa anys per dur a terme activitats formatives i docents relacionades amb la Reumatologia, amb l'objectiu de millorar el coneixement d'aquesta especialitat entre els estudiants de tot el territori de l'Estat. En el marc d'aquesta col·laboració, s'hi han unit la Societat Catalana de Reumatologia i el Consell d'estudiants de Medicina de la UAB per organitzar un taller d'infiltracions durant la II edició de les Jornades Clíniques de la UAB.

"És molt important que els alumnes coneguin el millor possible les diferents especialitats, i que la seva formació sigui tan completa com sigui possible per orientar el seu futur professional. Sovint la formació de pregrau no és suficient per conèixer a fons cada especialitat clínica, d'aquí la importància d'aquestes jornades de la UAB, explica el Dr. Hèctor Corominas, president de la Societat Catalana de Reumatologia, director del Servei de Reumatologia i malalties autoimmunes de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i organitzador del taller, coordinat per la Dra. Berta Magallares del mateix Servei.

La Reumatologia és una especialitat que s'encarrega de totes s las patologies mèdiques de l'aparell locomotor, incloent-hi les malalties autoimmunes sistèmiques, com el lupus o l'artritis reumatoide. "Els reumatòlegs som metges formats específicament en les malalties inflamatòries. Actualment, disposem de teràpies cada cop més eficients per tractar aquestes malalties que són molt prevalents. A Reumatologia, existeix una gran producció científica i molts projectes de recerca en actiu, molt d'ells avalats per les nostres societats científiques, ha afirmat el Dr. Corominas, a més de destacar la importància del treball en equip entre especialitats diferents. Formem part de grups multidisciplinaris amb especialitats com Pediatria, Pneumologia, Oftalmologia, Dermatologia, Digestiu, Nefrologia o Ginecologia, motiu pel qual la Reumatologia està en formació constant i continuada.

El taller coordinat per la Dra. Berta Magallares experta en aquests procediments, juntament amb Dra. Hye Park i el Dr. César Diaz del mateix Servei de Reumatologia de l'Hospital de Sant Pau, s'ha encarregat d'apropar la Reumatologia als estudiants de Medicina de la UAB, a través de diferents sessions d'un Taller d'infiltracions per on han passat prop de 100 estudiants.