Ruta de navegació

Actualitat

null Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edicio del World Hospital Congress

Actualitat
10/11/2022
Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edició del World Hospital Congress

Avui, l’Hospital de Sant Pau ha participat en la 45a edició del prestigiós World Hospital Congress organitzat per la International Hospital Federation (IHF), un congrés internacional on l’Olga Álvarez, sotsdirectora infermera de l’Àrea de Desenvolupament de Sant Pau, ha presentat el seu treball en forma de pòster titulat “Covid-19 in Mental Health Unit: an opportunity for change. Improvements in delivery of care”.

El treball parteix de que la pandèmia va actuar com a catalitzador de la transformació d’una Unitat de Salut Mental en un hospital d’atenció terciària com Sant Pau. La COVID-19 va empitjorar les condicions d’ingrés dels pacients i també la situació laboral dels professionals i, en aquest marc, el lideratge obert va ser un dels elements clau per superar aquests reptes.  

Els canvis implantats van aplicar-se en tres àmbits: pacients, procediments assistencials i  professionals sanitaris. Alguns d’aquests canvis van ser: l’ocupació efectiva del temps d’ingrés dels pacients, l’adopció de bones pràctiques en la prevenció i control de la infecció, consolidació de la cultura de la seguretat, reorganització de la prestació de cures i promoció de la continuïtat de l’atenció.

Els dos altres projectes presentats en aquest congrés internacional han estat: “Reinforcement of a Digital Health Strategy in a Tertiary Hospital: an implementation journey” i “Adoption a new digital healthcare model in people living with HIV”, que tracten respectivament sobre la implementació d’una estratègia de salut digital en  hospitals terciaris, així com l’aposta per un model sanitari digital per a les persones amb el Virus de Immunodeficiència Humana (VIH).