Ruta de navegació

Actualitat

null La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR

Actualitat
19/07/2023
La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR

La Comissió d'Acreditació d'Unitats d'Endoscòpia i Pneumologia Intervencionista de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit l'Acreditació d'Alta Complexitat a la Unitat de Pneumologia Intervencionista de l'Hospital de Sant Pau coordinada per la Dra. Virginia Pajares.

La distinció d'Unitat Especialitzada d'Alta Complexitat és el màxim nivell i s'atorga a aquelles unitats que disposen dels recursos materials i humans adequats al diagnòstic i tractament de les patologies respiratòries que requereixen un abordatge endoscòpic i/ o pleural. Per a accedir a aquest nivell, la Unitat ha d'acreditar resultats docents i de recerca i comptar amb un equip multidisciplinari que faciliti la consulta des de centres i unitats amb un menor nivell d'acreditació.

La Unitat de Pneumologia Intervencionista de l'Hospital de Sant Pau realitza activitat assistencial i docent amb la formació en tècniques endoscòpiques i pleurals de metges residents de pneumologia, així com formació d'altres metges pneumòlegs i professionals d’infermeria procedents de centres nacionals i internacionals.

L'any 2022 es van realitzar 1.326 procediments: 1.014 broncoscòpies i 312 procediments pleurals, entre els quals destaquen les tècniques d'alta complexitat, com el diagnòstic i el marcatge del nòdul pulmonar perifèric mitjançant navegació bronquial electromagnètica, col·locació de vàlvules per a la reducció de volum pulmonar en l'emfisema, termoplàstia en l’asma greu, criobiòpsia, diagnòstic i estadificació mediastínica mitjançant EBUS, abordatge de patologia pleural i pulmonar ecoguiada i col·locació de catèters tunelitzats, entre altres.