Ruta de navegació

Actualitat

null Noves cobertes verdes a Sant Quinti

Actualitat
13/05/2018
Noves cobertes verdes a Sant Quintí

El nou edifici de l’Institut de Recerca i l’espai situat davant de la façana de l’Hospital del carrer Sant Quintí disposaran de cobertes enjardinades. El projecte de Sant Pau ha estat un dels guanyadors del Concurs de Cobertes Verdes de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb nou iniciatives més. Com a resultat, el consistori assumirà el 75% del cost d’aquesta actuació. La restà serà aportat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha estat impulsora de la iniciativa.  

La nova coberta verda de l’Hospital donarà continuïtat a la vegetació que existeix des l’any 2009 a prop de l’entrada principal. L’heura, el gessamí estrella, les acàcies i altres plantes baixes i perennes seran les espècies predominants d’aquesta intervenció.

El projecte d’enjardinament de la coberta de l’Institut de Recerca serà diferent i s’adaptarà a l’arquitectura pròpia de l’edifici. En aquest cas, hi haurà dues terrasses i una zona transitable perquè en pugui gaudir el personal.

Seguint el disseny de la coberta, que té diferents nivells, badalots i una pèrgola, la zona enjardinada de l’Institut de Recerca estarà formada per espècies vegetals que s’adaptin a la diferent incidència solar i que floreixin durant bona part de l’any.

Es preveu que les cobertes verdes tinguin un impacte visual molt positiu i que afavoreixin la integració dels edificis amb l’espai. El veïnat de Sant Quintí i els usuaris de l’Hospital també es beneficiaran d’aquestes intervencions vegetals.

Tots els projectes presentats al Concurs de Cobertes Verdes romandran exposats a l’antiga presó Model fins al 20 de maig, en el marc de la Setmana de l’Arquitectura de Barcelona.

Més informació: http://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/entitats-i-empreses/bulleti/489/noves-cobertes-verdes-per-la-ciutat