Els pacients ingressats a les sales d’Hospitalització de Sant Pau podran escollir els seus menús a través dels braços articulats que tenen a les seves habitacions. Aquesta iniciativa del Servei de Dietètica i Alimentació de l’Hospital, amb la col·laboració del Servei d’Informàtica, Arcasa i Tecatel, va iniciar-se a començaments de febrer a les àrees d’Hematologia i Hospitalització Covid i s’anirà successivament implantant a la resta de l’Hospital. Un projecte pioner que vol maximitzar la satisfacció alimentària adaptant-se als hàbits dels pacients, al mateix temps que minimitza el malbaratament alimentari i alleugereix la càrrega assistencial de passar el menú d’elecció en format paper.
Amb aquest nou sistema es pot triar entre diferents dietes, sempre en funció de les característiques i la patologia del pacient. De manera que només li sortiran a la pantalla, del braç articulat assignat, aquells menús que porten aliments que la persona ingressada pot ingerir. Trobaran un ventall de dietes:
- Basals o fàcil de mastegar (serà la mateixa dieta).
- Basal (sense aliments crus i sense iogurt).
- Diabètics i diabètic sense aliments crus i sense iogurt.
- Sense greixos.
- Sense residus, i sense residus excloent també aliments crus i sense iogurt.
- Astringent.
- Fàcil digestió (bullits).
- Dietes triturades.
- Dieta vegetariana.
- Fàcil digestió (planxes).
- Totes les pediatries.
De tots hi ha versions amb sal i sense sal
L’ideal és triar d’un dia per un altre, però es pot encarregar menú per a tres dies d’antelació.
Si l’àpat té la imatge d’un cadenat posat vol dir que no es pot triar aquest menú.
Els pacients poden també escollir l’idioma d’elecció: català castellà i anglès
Les imatges que es mostren a pantalla són les reals fetes pel servei.