Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la UGA

Actualitat
27/07/2022
Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

La nova Unitat, coordinada pel Dr. Jordi Martin, de la Unitat de Geriatria de Sant Pau, i ubicada a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, disposa de 29 llits d’hospitalització està gestionada conjuntament per tots dos Hospitals.

Aquest dispositiu, de caràcter territorial, ens permet incrementar en clau AIS Dreta el nombre de llits d’hospitalització per a pacients aguts d’aquestes característiques i, tanmateix, indirectament, facilitar l’augment d’activitat no-geriàtrica, fonamentalment de caràcter quirúrgic, a Sant Pau.

Aquesta Unitat és un recurs d’internament per l’atenció al malalt fràgil o geriàtric de l’Eixample Dreta principal amb patologia complexa que precisa d’una atenció multidisciplinària. La UGA disposa d’un equip de professionals multidisciplinari amb la participació de farmacèutics, nutricionistes, metges rehabilitadors, fisioterapeutes i treballadors socials, a part del personal facultatiu i d’infermeria propi de la Unitat. Això permet una major integració i coordinació dels serveis assistencials per a l’atenció del pacient fràgil complex.

La nova ubicació ocupa una superfície de 600 m² amb espais molt amplis, lluminositat, confort i suports tecnològics. Disposa del mobiliari i la tecnologia d’avantguarda que suposa una millora en quant l’experiència del pacient durant la seva estada.

El projecte, avalat pel CatSalut, forma part d’una iniciativa global d’atenció geriàtrica i a la fragilitat que s’ha anat desenvolupant des del Servei d’Urgències, que compta també amb el rol que juga l’Hospital de Dia de geriatria, l’ESIC de Dos de Maig... i que ha de donar solucions més eficients i congruents al territori, buscant els millors resultats en salut per aquests pacients.