Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervencio neonatal conjunta amb un nado amb gastrosquisi durant la pandemia

Actualitat
23/04/2020
Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervenció neonatal conjunta amb un nadó amb gastròsquisi durant la pandèmia

El diagnòstic de gastròsquisi del nadó, una malformació on les nanses intestinals creixen fora de la cavitat abdominal, es va realitzar a les 20 setmanes de gestació a través d’una de les ecografies de control. Des de llavors, es va fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs a la Unitat de Medicina Fetal. 

El naixement va tenir lloc a la setmana 33 per cesària programada, ja que el part vaginal pot malmetre les nanses i els òrgans interns del nadó. A les 4 hores del naixement, el nadó va ser sotmès a una intervenció quirúrgica per introduir els òrgans dins l’abdomen.

Al part i a la intervenció, d’alta complexitat, va participar un equip multidisciplinari format per cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs i pels equips d’infermeria quirúrgica i neonatal de Sant Pau i la Fundació Puigvert. El nounat ingressat a l’UCI neonatal ha evolucionat molt favorablement.

Tot i la baixa prevalença d’aquesta afectació, en breu es realitzarà la mateixa intervenció en un altre nadó amb la mateixa malformació congènita.

Arran de la pandèmia de COVID-19 els hospitals catalans s’han reestructurat, adaptant-se a la nova situació. La UCI de nounats de l’Hospital de Sant Pau s’està utilitzant per a pacients adults covid positius, i per aquest motiu s’ha adaptat una UCI temporal a la Fundació Puigvert. Aquest dispositiu estant permetent l’atenció d’alta complexitat i qualitat que Sant Pau ofereix en un entorn segur per els nadons i les seves famílies.

 

Els pares del nadó intervingut de gastròsquisi expressen els seus sentiments

El naixement d’un fill és una il·lusió que molts pares descriuen com indescriptible, i més si es tracta d’un embaràs molt esperat. Des del moment de la primera prova d’embaràs positiva, la primera ecografia, en la cara dels futurs pares es dibuixa un somriure de felicitat. Aquest somriure es va difuminant i es converteix en una cara de preocupació quan l’obstetra informa d’una malformació en el fetus i aquesta s’accentua quan apareix una pandèmia de coronavirus i es declara un estat d’alarma en el país.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat