batv
Aquesta setmana té lloc el congrés anual de l’Associació Europea de Societats de Neurocirurgia (EANS) al Palau de Congressos de Barcelona, amb més de 2.000 especialistes d’arreu del món. Cal destacar que, enguany, el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Sant Pau, és membre del comitè organitzador d’aquesta trobada. A més, i per primer cop, el curs d’Ecografia Cerebral, coordinat pel Dr. de Quintana i organitzat per l’Hospital i Sant Pau Docent amb el suport de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) i la Societat Catalana de Neurocirurgia (SCN), forma part del programa oficial del congrés. Podeu consultar el programa de l’EANS aqui.
Sota el lema ‘Neurocirurgia i tecnologia al servei de la Humanitat’, el congrés de l’EANS acollirà grans figures referents internacionals en àmbits com la neurocirurgia funcional, la microcirurgia de la base del crani, la cirurgia vascular, la cirurgia mínimament invasiva de columna vertebral o l’oncologia neurològica. El programa científic se centra en dos grans blocs temàtics: excel·lència en Neurocirurgia en diferents especialitats i innovació en tecnologia neuroquirúrgica.
D’aquesta manera, els assistents podran comprovar les innovacions més importants que marcaran el futur de l’especialitat: des de la robòtica quirúrgica fins a l’aplicació de la nova tecnologia com realitat virtual i realitat augmentada, i també l’ús de connectivitat d’alt abast i precisió. Al llarg del congrés es duran a terme demostracions pràctiques de l’ús d’aquestes noves eines tecnològiques i es retransmetran cirurgies reals en directe. De fet, segons el Dr. Quintana, “un dels temes més rellevants del congrés serà la imatge intraoperatòria en oncologia i els avantatges que aporta en un òrgan com el cervell, on cal ser molt curós a l’hora de localitzar i extirpar un tumor, que molts cops són infiltratius. És un dels grans avenços en l’especialitat”.
Pel que fa a la nova edició del curs d’Ecografia Cerebral, organitzada per l’Hospital de sant Pau i Sant Pau Docent en col·laboració amb la SENEC i la SCN, té com a objectiu reforçar els principis bàsics de l’ecografia cerebral i aplicar-los a l’enteniment dels artefactes més comuns per a minimitzar-los i millorar la imatge ultrasònica.