Asset Publisher

null go-Trilla Sola, Cristina

Dra. Cristina Trilla Sola
Dra. Cristina Trilla Sola
Adjunta

Metgessa adjunta del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia.

La Dra. Cristina Trilla és metgessa adjunta del servei d’Obstetrícia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Al llarg de la seva trajectòria professional, s’ha subespecialitzat en el Diagnòstic Prenatal i la Medicina Reproductiva. Dirigeix la unitat de cribratge prenatal, on es realitzen les ecografies de primer i segon trimestre, els cribratges obstètrics i les tècniques de diagnòstic genètic prenatal, i és coordinadora de la Unitat Funcional de Pèrdua Gestacional Precoç, un espai pluridisciplinari que integra especialistes en psicologia, immunologia, endocrinologia, hemostàsia, genètica, bioquímica i altres camps per oferir una atenció integral a les dones amb pèrdues gestacionals.

A més de la seva activitat clínica, la Dra. Trilla exerceix un paper actiu en la formació acadèmica com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix classes a la Facultat de Medicina des de 2013 i col·labora en diversos programes de formació continuada. Amb una sòlida trajectòria investigadora, ha centrat les seves investigacions en les complicacions obstètriques del primer trimestre, especialment en la preeclàmpsia i el creixement intrauterí restringit. Aquests estudis han estat fonamentals per al desenvolupament de nous models de cribratge clínic.

Participa també en diversos projectes finançats de recerca competitiva, com l’estudi CRISP sobre cribratge de preeclàmpsia i el projecte FISRT-CARE, que explora les causes dels avortaments de primer trimestre. Els seus treballs han estat publicats en revistes científiques de prestigi i presentats en congressos internacionals, destacant-se per el seu impacte en la pràctica clínica. El seu compromís amb la integració de l’assistència mèdica, la recerca aplicada i la divulgació científica la posicionen com a referent en els camps del diagnòstic prenatal i la medicina reproductiva, contribuint a una millora en la salut obstètrica i en l’atenció a la salut reproductiva de la dona.