Foto presentacio ORL

orl-presentacio

Presentació

El Servei d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (ORL-CCC) del Hospital de Sant Pau proporciona atenció mèdica i quirúrgica als pacients de totes les edats amb problemes de l’àrea de les orelles, nas, faringe, laringe i regió cervicofacial.

El Servei ha reforçat l’estructura en tres àrees de coneixement (seccions d’otologia, de rinologia i de laringologia-cap-coll) augmentant el rigor, i la capacitat de solució davant les patologies del seu àmbit. Té tres àmbits de treball: assistència, docència i recerca.

A nivell assistencial, a més de fer tota la ORL-PCF, ha definit grans àrees d’excel·lència:

1. Els tumors i càncers de cap i coll.
2. L’otoneurocirurgia  i la implantació coclear.
3. La cirurgia endoscòpica avançada.

A nivell docent el Servei s’ocupa de l’ensenyament de pregrau a la UAB;  de la formació de especialistes (MIR) i  de la formació continuada dels ORL amb l’organització de múltiples activitats i cursos.

Finalment, a nivell de recerca el Servei treballa com a línia preferent en recerca traslacional (en col·laboració amb laboratoris de recerca bàsica) en càncer de cap i coll.

Els especialistes del Servei treballen conjuntament amb altres especialistes de l’Hospital per oferir el millor tractament pels pacients. Cal destacar la col·laboració amb Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Diagnòstic per la Imatge (radiodiagnòstic), Medica Nuclear, Anatomia Patològica, Neurocirurgia, Cirurgia Plàstica, Oftalmologia i Medicina Física-Rehabilitació.