Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Una forma de vitamina B3 podria protegir contra el desenvolupament d'arteriosclerosi
  20/12/2020

  Una forma de vitamina B3 podria protegir contra el desenvolupament d'arteriosclerosi

  Un estudi dirigit per investigadors del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha demostrat el potencial protector contra l'arteriosclerosi d'una de les formes de la vitamina B3, la nicotinamida, en un model animal d'arteriosclerosi massiva.
 • Resolució definitiva de concessió - Convocatòria Plataformes de Suport ISCIII 2020
  20/12/2020

  Resolució definitiva de concessió - Convocatòria Plataformes de Suport ISCIII 2020

  L'Institut de Salud Carlos III ha fet pública la relació definitiva de concessió, a la convocatòria de plataformes de suport 2020 per la que es concedeixen subvencions per a les Unitats de les Plataformes ISCIII de suport a la I+ D+ I en Biomedicina i Ciències de la Salut de l’Acció Estratègica en Salut 2017-2020. Hi ha tres projectes de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau que han estat escollits.
 • Urgències de Sant Pau torna a guanyar els premis BIC
  17/12/2020

  Urgències de Sant Pau torna a guanyar els premis BIC

  El Servei d’Urgències de Sant Pau ha estat guardonat com a “Millor Servei” en la darrera edició dels Premis Best in Class 2020, que organitza Gaceta Médica. Urgències ha estat destacat per la seva feina d’adaptar la gestió de processos i adequar el seus espais durant la pandèmia, un repte que han assolit sense deixar de banda la seva vocació d’atenció al ciutadà i el procés d’atenció a la fragilitat.
 • Intervenció artística de gran format de Philip Stanton Studio i Bau a l’Hospital Sant Pau per a la Marató de TV3 contra la COVID-19
  15/12/2020

  Intervenció artística de gran format de Philip Stanton Studio i Bau a l’Hospital Sant Pau per a la Marató de TV3 contra la COVID-19

  Sant Pau escollit escenari de l'artista nord-americà Philip Stanton i de Bau (Centre Universitari de Disseny de Barcelona) per a la creació d’una obra solidària de gran format amb l’objectiu de recaptar donacions per a la investigació contra la COVID-19 de la Marató de TV3. L’obra es pot veure al vestíbul de l’Hospital.
 • Sant Pau destaca en la segona edició dels guardons BSH
  14/12/2020

  Sant Pau destaca en la segona edició dels guardons BSH

  Sant Pau ha rebut el premi al “millor hospital en l’àrea d’indicadors de clínica global” i ha resultat finalista en la de “diagnòstica de l’aparell respiratori”, “diagnòstica de l’aparell digestiu i hepatopancreàtic” i “diagnòstica del sistema nerviós” en la categoria d’Hospitals d’alta tecnologia dels premis Best Spanish Hospitals Awards, en l’edició de 2020. Uns guardons organitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia Asho que reconeixen l’excel·lència hospitalària a través de la gestió clínica orientada a la millora continua dels hospitals d’aguts de l’Estat públics i privats.
 • Sessió de tancament del Cicle de Forums + Futur
  13/12/2020

  Sessió de tancament del Cicle de Forums + Futur

  El proper 17 de desembre, de 16 a 18 hores, tindrà lloc la sessió de tancament del cicle de Fòrums + Futur on participarà la Dra. Gemma Craywinckel, directora gerent de l’Hospital de Sant Pau, aportant el seu testimoni sobre la reorganització dels centres amb els plans de contingència. Aquesta sessió de tancament que porta per títol “La transformació del model d’atenció a les persones: en moments d’incertesa i canvi, què fan les organitzacions per tu?” forma part del cicle de sessions al Palau Macaya fruit de la col·laboració institucional entre La Unió i la Fundació Obra Social “la Caixa”.
 • Xerrades informatives sobre el part
  08/12/2020

  Xerrades informatives sobre el part

  Tornen també les xerrades informatives d’atenció al part de l'Hospital de Sant Pau, ara en versió online. Al veure més trobareu la informació sobre les dates i inscripcions. La primera trobada virtual és el proper 15 de desembre.
 • Les lipoproteïnes que transporten colesterol promouen el desenvolupament de càncers relacionats amb el sistema endocrí
  08/12/2020

  Les lipoproteïnes que transporten colesterol promouen el desenvolupament de càncers relacionats amb el sistema endocrí

  Investigadors del CIBERBBN, CIBERDEM, Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau revisen el paper que tenen les lipoproteïnes que transporten el colesterol (LDL i HDL) com a factors importants en el desenvolupament de tumors d’origen endocrí.
 • El Dr. Guerra impartirà un dels seminaris de l’IRISCAT centrat en la Covid-19
  08/12/2020

  El Dr. Guerra impartirà un dels seminaris de l’IRISCAT centrat en la Covid-19

  El Dr. José M. Guerra, facultatiu de la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de Sant Pau i cap del Grup de recerca de Cardiologia Clínica i Translacional de l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau impartirà, el proper 16 de desembre, el webinar “Efectes cardiovasculars de la COVID19”. Aquest seminari forma part de l’acció de difusió científica conjunta de l’Aliança d’Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya (IRISCAT), que ha organitzat un cicle de webinars que tractaran diferents temes relacionats amb la recerca biomèdica i la Covid-19. La cita és a les 16 hores i la inscripció gratuïta.
 • El Dr. Fuentes Prior publica al Journal of Biological Chemistry
  03/12/2020

  El Dr. Fuentes Prior publica al Journal of Biological Chemistry

  La prestigiosa Journal of Biological Chemistry ha publicat recentment el treball de revisió i hipòtesi sobre el SARS-CoV-2 de l’investigador Pablo Fuentes Prior, coordinador del Grup de recerca de Bases Moleculars de les Malalties, de l’Institut de Recerca de Sant Pau -IIB Sant Pau.
 • Tornen les xerrades sobre esclerosi múltiple
  03/12/2020

  Tornen les xerrades sobre esclerosi múltiple

  El proper 9 de desembre, a les 17 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa per a pacients “2020 any de novetats a l’esclerosi múltiple”, organitzada per la Unitat de Neuromuscular del Servei de Neurologia de Sant Pau. En aquesta ocasió, degut a la situació actual de pandèmia la sessió es farà online.
 • Sant Pau participa en un estudi sobre la prevalença de greix a les artèries en més del 70% de la població de Lleida amb risc cardiovascular baix
  02/12/2020

  Sant Pau participa en un estudi sobre la prevalença de greix a les artèries en més del 70% de la població de Lleida amb risc cardiovascular baix

  Sant Pau ha col·laborat en una investigació del projecte “El Bus de la Salut” que conclou que el 71,4% de les persones de mitjana edat, de 45 a 70 anys, de Lleida amb un risc cardiovascular baix o mitjà presenten ateromatosis a les artèries, és a dir, plaques de greix. D’aquestes, el 20% tenen malaltia ateromatosa generalitzada, amb més de 3 plaques d’ateroma. Aquesta troballa reafirma les suposicions de la prevalença de malalties subclíniques, no diagnòstiques, a la població que presenta factors de risc comuns com la malaltia renal oculta o la diabetis.
 • Recerca de Sant Pau guanya el Premi Catalunya Construcció del CAATEEB
  01/12/2020

  Recerca de Sant Pau guanya el Premi Catalunya Construcció del CAATEEB

  L'Institut de Recerca Mèdica de l'Hospital de Sant Pau - IIB Sant Pau ha estat guardonat amb el Premi Catalunya Construcció d'enguany, en la categoria d'innovació en la construcció, en la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col•legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).
 • El vicepresident Pere Aragonès i la consellera Alba Vergés visiten els cribratges de COVID-19 a Sant Pau
  01/12/2020

  El vicepresident Pere Aragonès i la consellera Alba Vergés visiten els cribratges de COVID-19 a Sant Pau

  El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonés, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van visitar els cribratges per detectar la COVID-19 que els professionals de Sant Pau van realitzar al Recinte Modernista. Gemma Craywinckel, directora gerent de l’Hospital de Sant Pau, i Jordi Bachs, director gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, van acompanyar durant la visita al vicepresident i la consellera de Salut.
 • Sant Pau escollit en tres societats referents d’Anestesiologia
  01/12/2020

  Sant Pau escollit en tres societats referents d’Anestesiologia

  Diferents professionals, metges adjunts del Servei d'Anestesiologia de Sant Pau, han accedit recentment a càrrecs en Societats referents d’aquesta especialitat. La Dra. Miren Revuelta ha estat nomenada membre de la Junta de la Sociedad Española de Dolor (SED), el Dr. Marc Bausili, membre de la Junta de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (SCARTD) i la Dra. Fina Galán, vicepresidenta i responsable de la Secció de RCP de la Sociedad Española de Anestesia y Reanimación (SEDAR).
 • Tallers informatius sobre el part natural
  30/11/2020

  Tallers informatius sobre el part natural

  Tornen els tallers informatius sobre el part natural a l'Hospital de Sant Pau, ara en versió online. Al veure més trobareu la informació sobre les dates i inscripcions. La primera trobada virtual és el proper 17 de desembre.
 • El Dr. Mauricio director del Consell assessor sobre la diabetis a Catalunya
  29/11/2020

  El Dr. Mauricio director del Consell assessor sobre la diabetis a Catalunya

  El Dr. Dídac Mauricio, director del Servei d’Endocrinologia de Sant Pau, ha estat nomenat nou president del Consell assessor sobre la diabetis a Catalunya. El Consell és l'òrgan consultiu que assessora el Departament de Salut sobre temes relacionats amb aquesta malaltia. Creat el 1983 per promoure accions en favor de les persones amb diabetis. En la seva composició hi figuren representants dels afectats (l'Associació de Diabètics de Catalunya), dels professionals sanitaris responsables de l'atenció a les persones amb diabetis (l'Associació Catalana de Diabetis de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears) i de l'Administració Sanitària.
 • Sant Pau participa en l’assaig clínic REMOTE-CAT
  26/11/2020

  Sant Pau participa en l’assaig clínic REMOTE-CAT

  Sant Pau participa en l’assaig clínic REMOTE-CAT per estudiar els beneficis d’una teràpia neuroprotectora que aplica breus episodis de compressió al braç per tal d’incrementar la circulació intracranial, en els primers moments en què una persona ha patit un ictus. L’avaluació d’aquesta teràpia segura, simple i de baix cost, anomenada condicionament isquèmic remot (CIR), permetrà saber si la seva aplicació aporta un tractament neuroprotector abans que el pacient arribi al servei d’urgències d’un hospital i contribueix a millorar l’atenció mèdica a pacients que han patit un ictus.
 • Exheus rep el Premi a la Startup Innovadora liderada per dones
  26/11/2020

  Exheus rep el Premi a la Startup Innovadora liderada per dones

  La spin-off, Exheus, ha rebut el Premi a la Startup Innovadora liderada per dones al MIT Enterprise Forum Spain, un esdeveniment promogut per IESE Business School - University of Navarra i Massachusetts Institute of Technology que serveix de punt de trobada entre Startups, Corporates, institucions i inversors. Un bon reconeixement a la feina científic-empresarial que estan portant a terme i al compromís amb la igualtat de gènere de tot l'equip Exheus i de les Institucions implicades, entre elles l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau.
 • Un estudi liderat per investigadors de Barcelona permet identificar canvis cerebrals 20 anys abans de la diagnosi de la malaltia d'Alzheimer
  25/11/2020

  Un estudi liderat per investigadors de Barcelona permet identificar canvis cerebrals 20 anys abans de la diagnosi de la malaltia d'Alzheimer

  La Unitat de Memòria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de l’Institut de Recerca de Sant Pau, en col·laboració amb la Unitat d'Alzheimer i altres trastorns cognitius de l'Hospital Clínic - Idibaps i investigadors del consorci mundial The Dominantly Inherited Alzheimer Network ( DIAN), han aconseguit detectar canvis cerebrals en subjectes sans, encara sense símptomes clínics, que serien indicadors de l'inici d'una malaltia d'Alzheimer.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat