Ruta de navegación

Actualidad

null Abracadabra Dansa visita setmanalment els pacients pediatrics de Sant Pau

Actualidad
22/06/2022
Abracadabra Dansa visita setmanalment els pacients pediàtrics de Sant Pau

Cada dimarts al matí, els pacients del Servei de Pediatria esperen la visita de la Carolina Garcés, creadora d’Abracadabra Dansa Hospitalària i ballarina i docent des de fa més de 15 anys. La Carolina ofereix sessions molt personalitzades, de forma individual o en grup, que ajuden a potenciar els beneficis de la dansa en el benestar integral dels pacients que estan a planta o a l’Hospital de Dia, oferint-los una manera diferent de canalitzar i d’expressar tot allò que poden necessitar des del punt de vista físic, emocional, social i cognitiu.

Segons explica la Carolina, el compromís és “oferir la dansa com a eina enriquidora i indispensable per reinventar l’ambient hospitalari, recrear-lo amb les necessitats dels nens, les nenes i els joves i potenciar el seu benestar físic, mental i emocional. Es tracta d’endinsar el pacient en el món del moviment des de la vessant artística, lúdica i pedagògica per afrontar les situacions que viuen al voltant de la seva malaltia, amb tot el potencial que aporten el moviment i l’expressió del cos, i fent de l’hospital un lloc més amable i alegre”.

La iniciativa, que recentment ha rebut un premi de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), té dues línies d’actuació: individual i en grup. A més, les sessions d’Abracadabra Dansa són molt personalitzades, fent primer un qüestionari al nen, nena o jove per conèixer les seves preferències o necessitats i, després, adequant els objectius, les accions i la metodologia a cada cas concret. En les sessions s’utilitzen des de materials per treballar el tema de les textures fins a instruments per potenciar el moviment. 

La Montserrat Vila, supervisora d’Infermeria del Servei de Pediatria, afirma que “estem molt orgullosos de compartir aquesta experiència amb Abracadabra Dansa Hospitalària, perquè ens enriqueix molt com a centre i com a Servei. Per als nens que estan ingressats a Pediatria o que visiten l’Hospital de Dia, és una meravella i per a nosaltres una satisfacció”. A més, d’aquí a poc Abracadabra Dansa també visitarà els nens a domicili i amb cures pal·liatives.