Actualidad

Actualidad
 • Sant Pau participa en un estudi segons el qual administrar la vacuna de la COVID-19 després de l’ovulació podria evitar alteracions del cicle menstrual
  14/09/2022

  Sant Pau participa en un estudi segons el qual administrar la vacuna de la COVID-19 després de l’ovulació podria evitar alteracions del cicle menstrual

  Mostra de la relació entre ciència i ciutadania, les xarxes socials van posar el focus sobre noves qüestions de la Covid-19, com els efectes de la vacuna sobre la menstruació. La ciència va recollir el nou enfocament i va demostrar que la vacuna contra el SARS-CoV-2 podia generar alteracions en la durada o en el patró de sagnat del cicle menstrual. Ara, l'anàlisi de més de 1.800 cicles de 371 usuàries recollits per una aplicació mòbil ha permès dur a terme un estudi que mostra com la vacunació durant la fase lútia, és a dir, després de l'ovulació, podria evitar l'increment de la durada del cicle menstrual.
 • El president Jordi Pujol està ingressat a la Unitat d’Ictus de Sant Pau en observació, conscient però sota els efectes de la medicació sedant
  12/09/2022

  El president Jordi Pujol està ingressat a la Unitat d’Ictus de Sant Pau en observació, conscient però sota els efectes de la medicació sedant

  El president Pujol va ingressar ahir a les 17.00 hores a Urgències de l’Hospital de Sant Pau per a l’avaluació i tractament d’un ictus. Els símptomes van començar dilluns al matí a les 11.00 amb un trastorn del llenguatge, motiu pel qual va ser traslladat a l’Hospital de Barcelona on es va confirmar l’existència d’un ictus isquèmic, és a dir, un ictus per manca de flux sanguini cerebral. D’acord amb l’equip mèdic de l’altre hospital i la família es va decidir el seu trasllat a Sant Pau per valorar els potencials tractaments.
 • Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient
  11/09/2022

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, el Programa de Seguretat Clínica i la Comissió de Seguretat disposaran, el divendres 16, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi
  08/09/2022

  Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi

  Sant Pau s’adhereix al dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi. L’Hospital és centre pioner a l’Estat espanyol en la posada en marxa del Primer Pla de Prevenció del Suïcidi.
 • Taules informatives als vestíbuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi
  08/09/2022

  Taules informatives als vestíbuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi

  L’Associació Després del suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) organitza avui, 9 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, taules informatives de 9.30 a 13.30 hores als vestíbuls de l’Hospital. Víctor Serrano i Thais Tiana, del Servei de Psiquiatria atendran a primera hora als usuaris que s’apropin a les taules informatives i els voluntaris de la DSAS oferiran també informació sobre el fenomen del suïcidi amb l’objectiu de canviar les idees falses o els mites que l’envolten i d’informar sobre signes d’alerta que poden ajudar a detectar, en el moment inicial, persones en risc.
 • Un record per a l’assistència sanitària l’any del 30 aniversari de Barcelona’92
  07/09/2022

  Un record per a l’assistència sanitària l’any del 30 aniversari de Barcelona’92

  Ara fa tres dècades, el Dr. Ricard Serra Grima, com a director mèdic de l'Estadi Olímpic de les olimpíades de Barcelona 92 i cardiòleg de Sant Pau, va signar l'editorial de la revista mèdica Jano en la que destacava el paper de tots el professionals sanitaris que de manera voluntària van participar en la cura i assistència dels esportistes participants a les olimpíades.
 • Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra
  06/09/2022

  Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra

  Un article publicat a The Lancet Haem, “Global effort to evacuate Ukrainian children with cancer and blood disorders who have been affected by war”, explica l'esforç entre diversos països per evacuar d'Ucraïna els nens, nenes i adolescents amb càncer afectats per la guerra. L'Hospital de Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu han tractat alguns d’aquests pacients pediàtrics.
 • El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia
  14/07/2022

  El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia

  El Dr. Sergi Sabaté és el nou director del Servei d’Anestesiologia de l’Hospital de Sant Pau. Fins a la seva incorporació havia estat sots director del Servei d’Anestesiologia de la Fundació Puigvert.
 • Nous directors a Sant Pau d’Economia i Finances i de Gestió i Sistemes d’Informació
  30/06/2022

  Nous directors a Sant Pau d’Economia i Finances i de Gestió i Sistemes d’Informació

  S’han incorporat recentment a l’equip directiu de l’Hospital dos nous companys. Són Maria Montserrat Vintró, nova directora d’Economia i Finances, fins ara coordinadora de Programes Integrats del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. I José Ignacio Nieto, nou director de Gestió i Sistemes d’Informació, procedent de l’Institut Català de la Salut. Benvinguts!
 • Exposició: “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”
  28/08/2022

  Exposició: “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”

  De l’1 de setembre al 2 d’octubre, el Recinte Modernista acollirà l’exposició “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”. La mostra repassa la història de la infermeria des de començament del segle XIII fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977. És una exposició organitzada pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, l’EUI-Sant Pau, l’Hospital de Sant Pau, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'associació Febe d'Història d'Infermeria.
 • El Dr. Illana aconsegueix un dels ajuts a investigadors joves de la SEQCML
  23/08/2022

  El Dr. Illana aconsegueix un dels ajuts a investigadors joves de la SEQCML

  El Dr. Francisco Illana Cámara, adjunt del Servei de Bioquímica de l’Hospital, ha aconseguit un dels quatre ajuts a investigadors joves 2022 que concedeixen de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori (SEQCML) amb el finançament de la Fundación José Luis Castaño-SEQC. Aquest ajut serà per a desenvolupar un mètode de detecció de l’ADN lliure circulant metilat per a la detecció del càncer colorectal.
 • El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART
  11/08/2022

  El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART

  El Dr. Juan Fortea, investigador de l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix centre ha estat nomenat coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la Societat Internacional per a l’Avenç de la Investigació i el Tractament de l’Alzheimer (ISTAART).
 • Sant Pau publica la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses en pacients pediàtrics amb càncer
  03/08/2022

  Sant Pau publica la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses en pacients pediàtrics amb càncer

  El Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de Sant Pau, en col·laboració amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha publicat la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses dels tractaments en pacients oncohematològics pediàtrics. Segons el Dr. Kristopher Amaro Hosey, principal autor d’aquest treball, “la toxicitat de la quimioteràpia és una causa comuna de morbiditat i mortalitat en la majoria d’aquests pacients i pot ser la causa de seqüeles a mitjà i llarg termini”.
 • Trobades 11 noves regions genètiques implicades en la susceptibilitat i gravetat de la COVID-19
  02/08/2022

  Trobades 11 noves regions genètiques implicades en la susceptibilitat i gravetat de la COVID-19

  Un macroestudi internacional amb la participació d’investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau ha localitzat 11 noves regions cromosòmiques implicades en la susceptibilitat a la infecció pel SARS-CoV-2 i en la gravetat clínica de la COVID-19. El treball es publica a la revista Nature.
 • El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves
  01/08/2022

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau ha ampliat l’acreditació de l’ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per al diagnòstic de tumors d’os i parts toves. Aquesta ampliació inclou l’abast flexible d’immunohistoquímica, fet que demostra la competència tècnica del Servei per a la incorporació de nous anticossos o la realització de canvis en els ja existents adquirint la condició d’acreditat de forma automàtica.
 • Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!
  28/07/2022

  Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!

  El trepa-murs Spider-Man, acompanyat dels seus amics aràcnids Miles Morales i Spider Gwen, han visitat l’Hospital per repartir diverses joguines als nens amb càncer que estan ingressats a la planta del Servei de Pediatria. La iniciativa ha estat possible gràcies a la Fundació Amics Joan Petit, que ha posat en contacte la Unitat d’Hemato-Oncologia Pediàtrica de Sant Pau amb l’associació Superhéroes, Un Niño Una Sonrisa i la nova botiga The Entertainer de Santa Susanna (Barcelona). Gràcies a tots per fer-ho possible!
 • Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia
  28/07/2022

  Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia

  Investigadores de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i del Servei d'Immunologia i la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna del mateix hospital han identificat que l'augment dels nivells de limfòcits T CD28+ CD27+ precoçment diferenciats s'associa amb un millor pronòstic en els pacients de més de 65 anys que ingressen per una pneumònia.
 • Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta
  27/07/2022

  Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

  La nova Unitat, coordinada pel Dr. Jordi Martin, de la Unitat de Geriatria de Sant Pau, i ubicada a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, disposa de 29 llits d’hospitalització està gestionada conjuntament per tots dos Hospitals.
 • Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil
  24/11/2021

  Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil

  Les persones grans tenen més malalties cròniques, pateixen deterior cognitiu i, en algunes ocasions, dependència per fer les seves activitats diàries. Per donar resposta a aquestes vulnerabilitats, l’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa diferents projectes d’atenció al pacient fràgil.
 • L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut
  25/07/2022

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub han signat un conveni de col·laboració per impulsar el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals. L’objectiu d’aquest centre, que depèn de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, és ser una eina àgil i eficaç en l’avaluació de la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat clínica de solucions digitals i nous processos assistencials. Així mateix, facilitarà l’adopció de tecnologies sanitàries innovadores plantejades per start-ups, empreses i entitats públiques del sector sanitari mitjançant l’acceleració dels seus processos de validació, i facilitarà la transferència de la tecnologia a l’entorn assistencial. A més, el Centre comptarà amb el suport de l’Institut de Recerca Sant Pau per dur a terme els assaigs clínics amb garanties de qualitat i seguretat.